Radonjić: Imamo motiva na pretek

Izabranici Dražena Anzulovića imaju svega dva poraza i uz rame su “ponosu Izraela”. Poraženi su samo od Olimpije, koja je tada igrala u najjačem sastavu, i u Tel Avivu.
80 pregleda 0 komentar(a)
Radonjić - Dubljević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Radonjić - Dubljević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 05.01.2012. 13:41h

Prvi ispit za košarkaše Budućnost Voli u 2012. godini zove se Cedevita, koja je uz Makabi najviše pokazala u dosadašnjem dijelu ABA lige.

Izabranici Dražena Anzulovića imaju svega dva poraza i uz rame su “ponosu Izraela”.

Poraženi su samo od Olimpije, koja je tada igrala u najjačem sastavu, i u Tel Avivu.

Sve ostale rivale je dobijala bez problema, što jasno pokazuje da je pred “plavima” izuzetno težak zadatak.

Zagrepčani imaju, praktično, 12 podjednako dobrih igrača i teško je pronaći slabu tačku.

Međutim, Podgoričani su motivisani da na najljepši mogući način počnu novu kalendarsku godinu i najave da će I ona biti uspješan.

“Prvi meč u novoj godini. Dolazi nam u goste Cedevita, tim koji je svoje kvalitete pokazao odličnim nastupima u ABA ligi. U tom prvom dijelu takmičenja, po procjenama, poslije Makabija i Partizana, najjači su tim u ligi. Normalno, korekcije u takvom timu donose možda neke drugačije pozicije, ali evidentno je da se radi o jednom iskusnom i izuzetno kvalitetnom timu. Imaju sjajnih pojedinaca u svojim redovima, sa velikim iskustvom.

Kvalitetno smo radili, nadam se da pauza neće negativno uticati na naš status i na nešto što želimo da prikažemo u ovom meču. Mislim da smo iskoristili pauzu jako kvalitetno i želimo da pružimo dobru partiju protiv Cedevite i da probamo da je savladamo”, kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Na startu regionalne lige, crnogorski šampion je ubejdljivo poražen od Cedevite (92:62), što je dodatno motiv pred sjutrašnji okršaj.

“Pregršt motiva je tu osim takmičarskog, jer imamo taj neki loš osjećaj iz prvog meča. Vrijeme je nakon toga pokazalo da je Cedevita izuzetno kvalitetzan tim koji u mečevima, posebno kod kuće, dokazao kvalitet pokazan protiv nas u prvom meču. Bez obzira na sve to, mi na našem parketu moramo dati sve od sebe. Jako smo motivisani i pokušaćemo da ih savladamo”, objasnio je Radonjić.

Bojan Dubljević će imati težak zadatak da se pod koševima bori sa talentovanim Mirom Bilanon i iskusnim Daliborom Bagarićem.

“Očekuje nas veoma težak meč. Cedevita je veoma dobra ekipa što pokazuje i trenutno stanje na tabeli. Predovođeni su sa nekoliko iskusnih košarkaša i dobro su popunjeni na svim pozicijama. Mi ne smijemo da dozvolimo da nam nametnu njihov stil igre, već od starta moramo da igramo maksimalno i nadam se da pred svojom publikom upišemo novi trijumf. Daćemo sve od sebe kako bi ih savladali”, zaključio je Dubljević.

Cijena ulaznice za subotnji duel u "Morači" je dva eura.

Raspored

Večeras

Crvena zvezda - Hemofarm (18)

Subota

Budućnost Voli - Cedevita (20)

Cibona - Radnički (17)

Makabi - Krka (18)

Partizan - Zagreb (20)

Široki - Helios (20)

Nedjelja

Zlatorog - Olimpija (18)

Bonus video: