Brajant objasnio kako bi zaustavio Džejmsa

Uprkos ogromnim problemima i oscilacijama tokom regularnog dijela sezone, Klivlend Kavalirsi su se četvrtu godinu u nizu plasirali u finale Istoka NBA plej-ofa
67 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2018. 08:37h

Kobi Brajant objasnio je kako bi on pokušao da zaustavi Lebrona Džejmsa u ovogodišnjem NBA plej-ofu.

Uprkos ogromnim problemima i oscilacijama tokom regularnog dijela sezone, Klivlend Kavalirsi su se četvrtu godinu u nizu plasirali u finale Istoka NBA plej-ofa.

Najzaslužniji za to je svakako Lebron Džejms koji bilježi prosečno 34,3 poena uz 9,4 skokova, devet asistencija, 1,5 ukradenih lopti i jednu blokadu po meču u odigravanju.

"On je sposoban da kontroliše ritam meča. Utakmica, posebno plej-of meč, izgrađena je na promjenama momentuma, a ono što je on sposoban da radi u plej-ofu je da kontroliše taj momentum. Kada neki tim uđe u veliku seriju, on je sposoban da promijeni taj momentum. To je vrlo teško raditi, a on dominira ove sezone", kaže Brajant.

Džejms je posebno impresivan bio u polufinalnoj seriji sa Toronto Reptorsima, najboljem timu regularnog dijela sezone je prosečno ubacivao 34 poena uz 11,3 asistencija i 8,3 skokova do drugo uzastopnog "čišćenja" na 7. maj, piše B92.

"Kao prvo, morate ga spriječiti da ide u lijevo, svaki veliki šut koji uzme dolazi sa lijeve strane. Izuzetan je kada krene u lijevu stranu, podigne se i šutira. To je prva stvar koju bih ja uradio, poremetio mu mogućnost da ide u lijevo. Nevjerovatno, svi ti šutevi dolazi ili pravo iz ramena sa posta ili iz driblinga lijevom rukom. Ja bih prvo to gledao da ga čuvam u ovom plej-ofu, tjerao bih ga da radi nešto drugo osim da ide na lijevu stranu", objasnio je petostruki NBA šampion.

Bonus video: