Vučević: Prva godina je jako bitna za mene

"U toj prvoj sezoni bitno je da odbranu igram dobro, borbeno pa će napad doći”, rekao je Nikola Vučević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2011. 19:48h

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević očekuje da u debitantskoj sezoni u NBA ligi u Filadelfiji dobije, kako je rekao, korektnu minutažu i priliku da potvrdi talenat.

Filadelfija je Vučevića na ovogodišnjem draftu izabrala u prvoj rundi, kao 16. pika.

Vučević, koji je pohađao prestižni kalifornijski univerzitet USC, prosječno je bilježio 17,1 poen, 10,3 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

U pauzi zbog lok-auta nastupao je za podgoričku Budućnost. Ljetos je bio dio reprezentacije koja je debitovala na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

“Očekujem da ću u prvoj sezoni u NBA ligi imati korektnu minutažu, možda u početku malo manju, ali vremenom, kada se dokažem, vjerujem da će biti na zavidnom nivou. U ovim kratkim pripremama koje sam imao, dao sam sve od sebe i mislim da sam to odradio dobro”, rekao je Vučević za Televiziju Vijesti.

On je kazao da mu je trener Filadelfiji Dag Kolins saopštio da je zadovoljan kako radi na treninzima.

“Samo da nastavim tako, jer je prva godina jako bitna za mene. U toj prvoj sezoni bitno je da odbranu igram dobro, borbeno pa će napad doći”, rekao je Vučević.

On je istakao da je zadovoljan kako je odigrao dva meča u predsezoni protiv Vašingtona, navodeći da je u drugom uspio da postigne i prve poene.

“Imao sam dobru minutažu, u prvom nije bilo poena, ali u revanšu sam uspio da postignem prve poena u dresu Filadelfije”, rekao je Vučević.

On je kazao da, kad god je u prilici, prati igre Budućnosti i da ga raduju rezultati koje je postigla nakon njegovog odlaska iz kluba.

“Stvarno imaju dobre rezultate od kada sam otišao, upisali su samo poraz od Albe. U ABA ligi im ide zaista dobro. Prolaz u drugu fazu Eurokupa je veliki rezultat za klub s obzirom da svi znamo u kakvim je problemima Budućnost bila prošle sezone. Momci su zaslužili takav uspjeh, rade maksimalno svaki dan i rezultat je morao doći”, kazao je Vučević.

On je naglasio da mu je drago što je bio dio te ekipe i da to neće nikada zaboraviti.

Vučević je ponovio da će uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji i da će se ukoliko bude zdrav odazvati selektoru sljedećeg ljeta.

“Luku Pavićevića ne poznajem lično, ali znam da iza sebe ima odlične rezultate dok je trenirao Albu iz Berlina, kao i reprezentaciju Srbije na Univerzijadi u Kini. U svakom slučaju, radi se o dobrom treneru i biće mi zadovoljstvo da radim sa njim”, kazao je Vučević.

Bonus video: