Golden Stejt i Hjuston pred vratima finala Zapada

Tim Stiva Kera je od starta meča u Nju Orleansu bio riješen da ne dozvoli da još jednom napusti teren pognute glave
0 komentar(a)
Kris Pol, Foto: Beta-AP
Kris Pol, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.05.2018. 06:47h

Košarkaši Hjustona savladali su Jutu sa 100:87 u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA plej-ofa i u seriji poveli ukupnim rezultatom 3:1.

Tim Majka D'Antonija sada vodi 3:1 u seriji protiv ekipe Džeza i potreban im je još jedan trijumf da obezbijede mjesto u finalu konferencije.

Predvođeni Džejmsom Hardenom i Krisom Polom, Teksašani su od samog starta kontrolisali meč, a igrači Jute je samo u pojedinim trenucima uspio da zaprijeti gostima.

Pol je sa 27 poena, 12 skokova i šest asistencija bio najbolji kod gostiju, Harden je dodao 24, a Kapela 12 poena, 15 skokova i 6 blokada.

Tim domaćih ponovo je bio oslabljen neigranjem plejmejkera Rikija Rubija, a Donovan Mičel je sa 25 poena i devet uhvaćenih lopti bio najzapaženiji u svom timu.

Ranije, u drugom polufinalnom Zapadne konferencije Golden Stejt je po treći put savladao Nju Orleans rezultatom 118:92 i takođe došao do prednosti od 3:1

Tim Stiva Kera od starta je bio riješen da ne dozvoli da još jednom napusti teren pognute glave, pa su već u prvoj četvrtini ostvarili prednost od petnaest poena prednosti.

Kevin Djurent je dominirao sa 38 poena, uz devet skokova i pet asistencija, dok je Stef Kari u završnici stigao do 23 poena.

Entoni Dejvis se dabl-dablom izdvojio kod domaćih sa 26 poena i 12 skokova, a dobru utakmicu odigrali su Mur sa 20 poena, kao i Džru Holidej sa jednim poenom manje. Nikola Mirotić imao je šutersko veče za zaborav, sa svega sedam postignutih poena.

Bonus video: