Pobjeda za miran odlazak na pauzu

"Teren je jedino mjerilo i tu treba da pokažemo ono što posjedujemo u odnosu na njih i oni u odnosu na nas, pa ćemo vidjeti", kaže trener Budućnosti Dejan Radonjić.
82 pregleda 0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2011. 14:04h

Seriju od pet vezanih pobjeda Budućnost Volija u utorak je prekinula Alba.

Međutim, taj meč nije imao nikakav rezultaski značaj, a crnogorski šampion sjutra veče ima priliku da se vrati na trijumfalne staze.

U posljednjem meču u godini koja broji posljednje dane, u goste stiže Olimpija, najbolja slovenačka ekipa.

Ljubljančani u posljednje vrijeme preživljavaju teške dane, finansijska kriza je uslovila da ode kompletna startna petorka, pa u podmlađenom sastavu više nisu toliko opasna.

Međutim, u taboru „plavih“ sa uvažavanjem govore o Olimpiju i naglašavaju da ćemo morati da odigraju maksimalno kako bi upisali nove bodove i na desetodnevnu pauzu otišli visoko plasirani.

"Očekuje nas duel sa kojim završavamo kalendarsku godinu i takmičarsku polusezonu protiv Olimpije, koja je u odnosu na početak sezone napravila dosta promjena. U jednom trenutku ih je napustilo nekoliko igrača, a uspjeli su da angažuje jednog igrača, a počeo je, nakon rehabilitacije, da igra Edo Murić. Sigurno da sve te okolnosti navode na određena razmišljanja, ali sve ono što su pokazali u ovom sastavu, ukazuje na to da se radi o veoma talentovanom timu sa par iskusnijih igrača. Prije svega Diona Tompsona na poziciji centra, koji ima jasan kvalitet.

Potencijal koji imaju pokazali su u mečevima kada su dobili prostor da igraju i bez ikakve dileme, naša je želja i motiv da odigramo dobar meč i, nadam se, upišemo nove bodove. Neće biti nimalo lako, jer osim analize njihovog stanja, i mi imamo određene probleme. Vidjećemo koliko će Bojan Dubljević moći da doprinese svojim kvalitetom našoj dobroj igri. Međutim, šta je, tu je. Trudićemo se da pružimo maksumum u ovom trenutku i pokušamo da odgovornom i koncentrisanom igrom svih 40 minuta nametnemo sve ono što bi omogućilo da slavimo protiv jedne vrlo interesantne i kvalitetne Olimpije", jasan je strateg Podgoričana Dejan Radonjić.

Budućnost Voli je u dobroj formi, a Olimpija je u prošlom kolu protiv Hemofarma u "Stožicama“ prekinula seriju od četiri vezana poraza. Gledajući sa te strane, domaćin je favorit.

"U principu znaju se moji stavovi. Nekakva pretpostavka ima određeni značaj, ali mi u svaki meč ulazimo sa istom idejom. Ona moža da se analizira na ovaj ili onaj način. Bez obzira na okolnosti i kvalitet protivnika, igramo na našem parketu i neke pretpostavke idu na to da se može reći da smo favoriti. Međutim, teren je jedino mjerilo i tu treba da pokažemo ono što posjedujemo u odnosu na njih i oni u odnosu na nas, pa ćemo vidjeti", objašnjava Radonjić.

Kapiten Marko Popović igra možda i najbolju sezonu u karijeri, a očekuje trijumfa uz, prethodno, maksimalnu angažovanost.

"U goste nam dolazi jedna dobra evroligaška ekipa. Očekuje nas izuzetno težam meč, a ako budemo igrali sa maksimalnom koncentracijom i još većom borbenošću nego u prethodnim utakmicama, mislim da možemo doći do povoljnom ishoda. Poziva i publiko u što većem broju da nam pomogne u toj namjeri", zaključio je Popović.

Cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: