Najbolji Bojan Dubljević i Nataša Popović

Nikola Ivanović (Budućnost Voli) je najbolji mladi igrač, a Ana Drašković (Rudar) igračica, dok je Miodragu Baletiću, selektoru ženske košarkaške selekcije, pripalo priznanje za trenera godine
185 pregleda 0 komentar(a)
KS Crne Gore, Foto: Boris Pejović
KS Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.12.2011. 18:24h

Košarkaški savez Crne Gore je, tradicionalno, proglasio najbolje u godini na izmaku, a dodijeljene su u sedam kategorija.

Za najboljeg igrača i igračicu Crne Gore proglašeni su Bojan Dubljević (Budućnost Voli) i Nataša Popović (Budućnost Podgorica).

Nikola Ivanović (Budućniost Voli) i Ana Drašković (Rudar) dobili su priznanja za najbolje mlade igrače, dok je Miodragu Baletiću, selektoru ženske selekcije Crne Gore, pripalo priznanje za trenera godine.

Nikola Peković (Minesota) i Iva Perovanović (Polkovice) su najbolji košarkaš i košarkašica naše države u inostranstvu.

"Iza nas je jedna od najbogatijih košarkaških godina za Crnu Goru, u kojoj su muška i ženska selekcija prvi put nastupile na EP, godina u kojoj je mlada učestvovala na EP, kao i kadetska i juniorska. Bila je ovo godina dodatne međunarodne afirmacije crnogorske košarke i da su poseban pečat tome dali ženska seniorska selekcija nastup om na EP u Poljskoj i muška mlada selekcija u Španiji bila sedma. Preduzeli smo mjere koje bi trebalo da vode daljem poboljšanju u KSCG, saglasno tome daljoj međunarodnoj afirmaciji našeg sporta kroz nastupe klupskih i reprezentativnih selekcija. Pred nama je bogat program u 2012, ali vjerujem da će biti godina dalje afirmacije crnogorske košarke na međunarodnom planu", rekao je, između ostalog, Milo Đukanović, predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore.

Iskusni Miodrag Baletić prekinuo je, prosto rečeno, seriju Dejana Radonjića kao najboljeg trenera u državi.

"Svaki izlazak neke crnogorske selekcije, posebno u u sportskim igrama koje su globalni sportski pokret kao što su fudbal i košarka je veliki uspjeh. Ono što se desilo u Poljskoj, već pripada prošlosti. Imamo obavezu da se kvalifikujemo u duelu sa renomiranim reprezentacijama i opet pokušamo da najbolji način predstavimo Crnu Goru na reprezentativnoj evropskoj sceni. To neće biti ni malo lako"

Bojan Dubljević, kapiten mlade selekcije Crne Gore, nije krio zadovoljstvo zbog dobijanja prestižne nagrade.

"Čast je dobiti ovo priznanje. Nastaviću da treniram i radim kako bi još više napredovao i opravdao priznanje", bio je kratak centar Budućnosti Volija.

Kapiten Budućnost Podgorice Nataša Popović, takođe, je bila zadovoljna izborom za najbolju u Crnoj Gori.

"Ovo priznanje mi puno znači. Željela bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene, a trudiću se da dobrim partijama to vratim na pravi način".

Bonus video: