Pavićević: Dogovorili smo se, biću selektor Crne Gore

"Dogovor je da vodim nacionalni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvom, a ako uspijemo da se plasiramo na to takmičenje, nastavljamo saradnju", istakao Pavićević
60 pregleda 0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Luka Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.12.2011. 16:20h

Riješena je dilema, Luka Pavićević je novi selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore.

On će na toj funkciji zamijeniti Dejana Radonjića, koji je u septembru podnio ostavku nakon loših rezultata na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Time je potvrđeno pisanje "Vijesti" od prije mjesec i po dana da je 43-godišni trener najbliži klupi "crvenih".

"U principu sam se dogovorio sa čelnicima Košarkaškog saveza Crne Gore, biću novi selektor. Dogovor je da vodim nacionalni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvom, a ako uspijemo da se plasiramo na to takmičenje, nastavljamo saradnju", rekao je Pavićević za Vijesti".

Zvanična promocija mladog stručnjaka očekuje se do kraja mjeseca.

"Imenovanje za selektora Crne Gore je, prije svega, velika čast za mene, a potom i profesionalni izazov. Novi iskorak u mojoj karijeri. Drago mi je što se vraćam u sredinu gdje sam rođen, gdje sam odrastao, a to je veliki izazova i satisfakcija za mene na ličnom planu. Biće to kruna na dosadašnji rad", zaključio je Pavićević.

Pavićevića sa Roanom očekuje meč šampionata Francuske protiv Šalona 27. decembra, nakon čega dolazi u Podgorici na zvaničnu promociju u novog selektora Crne Gore.

Trenersku karijeru počeo je 2003. godine u OKK Beogradu, a potom je radio u Atlasu, mladoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore (bronzana medalja na EP u Rusiji 2005. godine), Hemofarmu, grčkom Panioniosu, berlinskoj Albi.

Sa klubom iz Berlina 2008.godine osvojio je titulu šampiona Njemačke.

Ovog ljeta predvodio je univerzitetsku reprezentaciju Srbije do zlatne medalje na Univerzijadi u Šenženu (Kina).

Pavićević je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Budućnost, Jugoplastiku, sa kojom je bio četiri puta nacionalni i tri puta evropski šampion), Cibonu, Hapoel.

Dvije godine, od 1985. do 1987, igrao je u američkoj NCAA ligi za Univerzitet Juta.

Bonus video: