Brajant pokidao ligament zgloba desne ruke

Ostalo je da se odrade detaljniji pregledi, ali se već zna da bi Crna mamba mogla da odsustvuje između tri i četiri sedmice
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 12:41h

Skraćena NBA sezona nije ni počela, a LA Lejkersi su u velikom problemu - Kobi Brajant nije igrao u posljednjem pripremnom meču protiv gradskog rivala Klipersa, jer je dvije noći ranije u duelu sa istim protivnikom doživio povredu.

Na prvom pregledu je ustanovljeno da je petostruki osvajač prstena pokidao ligamente zgloba desne ruke. Ostalo je da se odrade detaljniji pregledi, ali se već zna da bi Crna mamba mogla da odsustvuje između tri i četiri sedmice.

“Čim saznam nešto više, reći ću vam sve”, rekao je novinarima Majk Braun, koji je na klupi naslijedio penzionisanu legendu Fila Džcksona.

Brajant je povredu doživio u 3. četvrtini utakmice koja je održana u noći između ponedjeljka i utorka, kada ga je centar Klipersa DeAndre Džordan blokirao.

Odmah se uhvatio za zglob, ali je igrao do kraja.

“Vidio sam da se dočekao na ruku, ali nisam shvatio koliko je jak njegov bol. Ni on mi ništa nije rekao, kao ni naš fizioterapeut Geri Viti”, istakao je Braun.

Kobni detalj: DeAndre Džordan faulira Brajanta

Da stvar po “jezeraše” bude još gora, Klipersi su ih još jednom savladali. Nakon 114:95 u prvom meču, sinoć je bilo 108:103.

Blejk Grifin je ubacio 30 poena, dok je najveće pojačanje, Kris Pol, meč završio sa sedam koševa i 10 asistencija. “Domaće” su predvodili Endrju Bajnam (26 pogodaka, 11 skokova) i Stiv Blejk (20).

Galerija

Bonus video: