Dragičević: Budućnost ima posebno mjesto u mom srcu

"Budućnost je ostavila veliki trag na moju karijeru, bio sam kapiten kluba, stekao punu afirmaciju i proveo sam četiri sjajne godine", istakao reprezentativac Crne Gore
99 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Www.bc-spartak.ru
Vladimir Dragičević, Foto: Www.bc-spartak.ru
Ažurirano: 21.12.2011. 16:22h

Vladimir Dragičević ponovo u „Morači”! Nažalost, 25-godišnji krilni centar neće ponovo obući dres Budućnost Volija, već je "sudbina” odlučila da, u drugoj fazi Evrokupa, koplja ukrste crnogorski šampion i Spartak iz Sankt Peterburga za koji Dragičević igra od ljetos.

Zajedno sa ova dva kluba u grupi će biti turski Banvit i slovenački šampion Krka.

Reprezentativac Crne Gore ne krije zadovoljstvo što će opet imati priliku da igra pred podgoričkom publikom, bez obzira što ona neće biti na njegovoj strani.

"Drago mi je što ću ponovo igrati u Podgorici, i to će biti veliko uživanje za mene. Budućnost je ostavila veliki trag na moju karijeru, bio sam kapiten kluba, stekao punu afirmaciju i proveo sam četiri sjajne godine. Zbog svega toga, Budućnost zauzima posebno mjesto u mom srcu, taj klub će uvijek za mene imati posebno mjesto. Jedva čekam da ponovo istrčim na parketi "Morače”, da zaigram pred publikom koja nas je podržavala prethodnih godina, bez obzira što ću igrati protiv svog bivšeg kluba", kaže za „Vijesti” Dragičević.

Član Spartaka nekoliko puta ove sezone gledao je mečeve crnogorskog šampiona, o kojem ima samo riječi hvale.

Međutim, očekuje da njegov tim opravda ulogu favorita u grupi.

"Koliko su mi obaveze dozvoljavale, gledao sam utakmice Budućnosti. Igraju dobro, bilježe dobre rezultate, a trener Dejan Radonjić je napravio odličan posao sa novom ekipom. Odlaskom Nikole Vučevića su izuzetno oslabljeni i mi tu treba da tražimo našu šansu. Sigurno da je teška grupa, ali s obzirom da je naš cilj da osvojimo Evroligu, moramo da dobijemo sve rivale. Spremićemo se dobro za te utakmice, očekujem da ćemo nastaviti sa odličnim igrama i rezultatima kao do sada u Evrokupu".

U posljednjih nekoliko utakmica Dragičević igra u sjajnoj formi. U utorak veče je protiv Benetona sa 21 poenom bio najbolji akter.

Međutim, na startu sezone nije sve teklo na pravi način.

"Na početku nije bilo baš lako. Novi klub, novi trener, novi saigrači i drugačiji sistem igre nego što sam navikao. Međutim, vremenom sam se privikao, polako stvari dolaze na svoje mjesto. Iz meča u meč igram sve bolje i bolje i to je ono što se od mene i očekivalo. Takođe, imamo sjajne uslove, zadovoljan sam gradom, kao i prijemom na koji sam naišao od svih ljudi iz kluba, kao i saigrača".

Kakav težak zadatak očekuje centre Budućnost Volija u duelu sa Dragičevićem, pokazuje i podataka da je dva puta u šest kola bio u petroci Evrokupa.

Njegov kvalitet dobro su osjetili u Bajernu (Minhen) i Cedeviti.

"Prvi put nakon duela sa Bajernom, a drugi poslije gostovanja Cedeviti. Taj duel u Zagrebu nam je bio izuzetno važan da obezbijedimo prvo mjesto u grupi. Tada sam prikazao dobru partiju, ali velike zasluge za to imaju i moji saigrači. Ostavljali su me u čistim situacijama. Zablistao sam protiv Cedevite, neki drugi igrač će u narednoj. Jednostavno, nije bitna pojedinačna statistika, najvažnije je da Spartak igra dobro i da dobro guramo na sva tri fronta".

Izabranici Jurija Zdovca ove sezone igraju domaći šampionat, Evrokup i Baltička (VTB) liga. Za sada sve ide, manje-više, prema očekivanjima.

"U Evrokupu smo bez poraza, kao i u Baltičkoj ligi, gdje imamo skor 8-0. U tom takmičenju smo dobili čak i moćni CSKA iz Moskve. Što se tiče domaćeg šampionata, imamo dva poraza. Prvi smo doživjeli u Krasnojarsku, koji ima jak tim, u posljednjoj sekundi, a ni sami ne znamo kako smo poraženi od Himkija nakon dva produžetka. Vodili smo osam razlike dva minuta prije kraja, da bi na kraju doživjeli neuspjeh. Međutim, ima vremena da to sve ispravimo. Dobro radimo i vjerujem da će sve doći na svoje mjesto", zaključio je Dragičević.

Cilj plasman u Evroligu

Čelnici Spartak iz Sankte Peterburga su ljetos uložili velika sredstva u formiranje kvalitetne ekipe. Osim Dragičevića i trenera Zdovca, stigli su Lukas Mavrokefalidis (Olimpijakos), Jotam Halperin (Olimpijakos), Viktor Kejru (Dinamo Moskva), Janis Strelnieks (Ventspils), Valeri Lihodej (Trijumf), Anatolij Kašmirov (Aris), a produžen je ugovor sa Patrikom Beverlijem, bivšim plejom Majamija i Olimpijakosa. Zbog toga se očekuje da se uloženi novac vrati plasmanom u Evroligu.

"Imamo dobar tim i kvalitet da osvojimo Evrokup. Nismo možda najjači, ali smo sigurno među tri najbolje ekipe u Evrokupu. Uz nas, tu su Himki i Lietuvos ritas. Naša želja, odnosno cilj je da naredne sezone igramo Evroligu. Da li ćemo to ostvariti osvajanjem Evrokupa ili plasmanom u finale domaćeg šampionata, uopšte nije bitno. Nadam se, odnosno vjerujem da ćemo ostvariti ono što se od nas očekuje i da naredne sezone igramo sa najjačim klubovima Evrope", objasnio je Dragičević.

Bonus video: