Presudno u "Pioniru", Žalgiris protiv Zagreba

Partizan i Emporio Armani će u „Pioniru”, u direktnom dvoboju, riješiti pitanje osvajača 4. mjesta ...
0 komentar(a)
Milosavljević, Foto: Beta/AP
Milosavljević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.12.2011. 10:13h

Posljednje kolo prve faze Evrolige, koje se igra danas i sjutra, donijeće mnogo neizvjesnosti i riješiće dileme koje će još četiri ekipe izboriti plasman u drugu fazu.

U grupi A su Kantu i Olimpijakos sigurni, a za preostala dva mjesta bore se Kaha laboral, Bilbao i Fenerbahče. Španci će u direktnom duelu odlučiti ko ide dalje. Bilbao je iznenadio Kahu u Vitoriji (69:66) i nova pobjeda ga, za mnoge neočekivano, vodi među 16 najboljih. Kaha i sa porazom može dalje, ali pod uslovom da Fenerbahče ne slavi u Italiji, jer ima bolji međusobni skor sa turskim šampionom. Ekipa Duška Ivanovića je slavila i u Istanbulu i u Vitoriji.

Žalgiris je u prošlom kolu slavio protiv Brose basketsa u gostima i ima veliku šansu da ide dalje. Litvanskom šampionu je potrebna pobjeda protiv Zagreba pred svojim navijačima kako bi osigurao Top 16 fazu.

Međutim, i „mrave” trijumf u Kaunasu vodi dalje, jer je teško očekivati da će Brose baskets slaviti u Atini.

U grupi C, Partizan i Emporio Armani će u „Pioniru”, u direktnom dvoboju, riješiti pitanje osvajača 4. mjesta. Srpski i regionalni šampion je u povoljnijem položaju, jer mu i poraz manji od tri razlike znači koliko i trijumf.

U Top 16 fazu već su se, pored Kantua i Olimpijakosa, plasirali CSKA Moskva, Panatinaikos, Unikaha, Real, Makabi, Anadolu Efes, Barselona, Montepaski, Uniks i Galatasaraj.

Danas - grupa B: Panatinaikos - Brose basket (20), Unikaha - CSKA Moskva (20), Žalgiris - Zagreb (20).

Grupa D: Barselona - Galatasaraj (20.45), Prokom - Montepaski (20.45), Olimpija - Uniks (20.45).

Sjutra - grupa A: Bilbao - Kaha laboral (20), Nansi - Olimpijakos (20), Kantu - Fenerbahče (20).

Grupa C: Efes - Real (18.15), Partizan - Emporio Armani (20.45), Šarlroa - Makabi (20.45).

Bonus video: