Alba osvojila „Moraču”

Drugačiji ishod, međutim, gotovo da nije ni bio moguć, jer su Podgoričani bili bez prvog centra Bojana Dubljevića. A sa njim i sjajnim Nikolom Vučevićem, u Berlinu su poraženi 86:68
0 komentar(a)
Nemanja Milošević, Foto: Savo Prelević
Nemanja Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2011. 21:26h

Porazom od Albe, košarkaši Budućnost Volija okončali su prvu fazu takmičenja u Evrokupu. Ovaj neuspjeh, međutim, nije imao posljedica, jer je crnogorski šampion, koji je sinoć bio lišen pomoći povrijeđenog Bojana Dubljevića, kolo prije kraja obezbijedio plasman u dalji tok takmičenja.

Podgoričani su dobro otvorili meč, poveli 8:4 u 5. minutu i to je bilo sve što su uradili. Ulaskom Marka Simonovića i Hajka Šafarcika, Berlinci su preuzeli stvari u svoje ruke.

Budućnost Voli punih devet minuta nije pogodila koš, a za to vrijeme gosti su napravili seriju 22:2 i stigli do vođstva od 26:10. Već tada je bilo jasno da je utakmica riješena, a Simonović je u prvih 10 minuta dao 12 poena.

„Čestitam Albi na pobjedi i mojim igračima na plasmanu u drugi krug. Alba je pokazala da je najkvalitetnija ekipa u našoj grupi, a mi se okrećemo meču sa Olimpijom, koji je od većeg značaja za nas nego što je bio ovaj. Nadam se da će i Dubljević biti spreman i da ćemo na pravi način okončati kalendarsku godinu”, rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Trgli su se domaći igrači sredinom druge četvrtine i uspjeli su serijom 16:2 da priđu na 28:26. Međutim, Alba je u finišu prvog dijela pojačala ritam i na odmor otišla sa plus šest (34:28).

U nastavku „plavi” nisu bili dovoljno koncentrisani, puno su griješili, a trener gostiju Herbert Gordon čestim izmjenama održavao je visok ritam. „Albatrosi” su kontrolisali dešavanja na terenu i u laganom ritmu meč priveli kraju.

„Želio bih da čestitam rivalu plasman u drugi krug, što je veliki uspjeh za njih. Radi se o dobrom timu, sa velikim borcima, to im je glavna osobina i ovdje nije nimalo lako igrati. Mi nismo počeli dobro, ali su igrači sa klupe obavili sjajan posao. Zadovoljni smo što smo prvi, što idemo dalje, ali time se ne zadovoljavamo. Želimo mnogo više, a sada nam slijedi težak period u kome ćemo za 14 dana odigrati šest utakmica”, istakao je Gordon.

Rivali u drugoj fazi Spartak, Banvit i Krka

Protivnici Budućnosti u drugoj fazi takmičenja biće pobjednici grupa G i E, Spartak Sankt Peterburg, za koji igra Vladimir Dragičević i turski Banvit, te slovenački šampion Krka, koja je u grupi F zauzela drugo mjesto.

Mečevi ove runde igraju se od 17. januara do 28. februara naredne godine.

Bonus video: