Vlado Šćepanović završio karijeru

"Nije lako završiti poslije više od 20 godina igračke karijere, ali čovjek treba da bude realan, da zna svoje mogućnosti i domete", rekao popularni Šćepo za sajt KS Crne Gore
222 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2011. 09:51h

Jedna uspješna, blistava karijera je završena.

Legenda crnogorske košarke Vlado Šćepanović odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru, koju je počeo 1993. godine u Budućnosti, objavljeno je na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Crne Gore.

On je istakao da nije bilo lako donijeti takvu odluku, ali da je to realnost poslije brojnih uspjeha, ali i problema sa povredama koje je imao u posljednje vrijeme

Tridesetšestogodišnji Kolašinac tokom karijere je nastupao za brojne klubove, posljednji mu je bio grčki Panelionios, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je evropsko i svjetsko zlato, a posljednje takmičenje na kojem je nastupio bilo je Evropsko prvenstvo u Litvaniji ovog ljeta.

“Nije lako završiti poslije više od 20 godina igračke karijere, ali čovjek treba da bude realan, da zna svoje mogućnosti i domete i u pravom trenutku stavi tačku. Situacija u evropskoj košarci je takva da smatram da bih teško mogao da nađem pravi klub i da odigram na adekvatnom nivou, a s obzirom na to da imam 36 godina i da sam u posljednje vrijeme imao problema sa povredama, mislim da sam donio ispravnu odluku”, kazao je Šćepanović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Tridesetšestogodišnji Kolašinac profesionalnu karijeru počeo je u dresu Budućnosti, za koju je nastupao od 1993. do 2000. godine, kada je prešao u redove Efes Pilsena.

Nakon sezone provedene u klubu iz Istanbula, prešao je u Partizan (sezona 2001/02), a nakon toga nosio je i dres Fortituda (2002/03), pa ponovo Partizana (2003/04). Naredne tri sezone, Šćepanović je proveo u Grčkoj - za Panatinaikos je nastupao od 2004. do 2006. godine, a potom je sezonu nosio dres solunskog PAOK-a.

Za špansku Granadu je nastupao od 2007. do 2009., potom je prešao u Mursiju, a posljednju sezonu u igračkoj karijeri proveo je u redovima grčkog Paneliniosa.

Na reprezentativnom nivou, Šćepanović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu prvaka svijeta 1998. godine u Grčkoj, a ima i zlato sa Evropskog prvenstva 2001. u Turskoj i bronzu sa Eurobasketa 1999. u Francuskoj.

Bio je prvi kapiten reprezentacije Crne Gore i u sastavu nacionalnog tima na prvom velikom takmičenju za našu državu - Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje je ujedno bilo je njegovo posljednje takmičenje u karijeri.

“Na klupskom nivou nijesam osvojio samo Evroligu i ostaje žal zbog toga, s obzirom na to da sam dva puta igrao fajnl-for. Sa reprezentacijom sam imao brojne uspjehe, osvojio sam evropsko i svjetsko zlato, a bilo je veliko zadovoljstvo igrati sa Crnom Gorom na Evropskom prvenstvu. Sigurno je da smo u Litvaniji mogli da ostvarimo bolji rezultat, ali nadam se da će mladi igrači na narednim takmičenjima pokazati da naša košarka ima budućnost. Iako sam završio karijeru, sebe i dalje vidim u košarci. To je ono što najbolje znam, stekao sam veliko znanje tokom prethodnih 20 godina i svojim iskustvom, pokušaću da pomognem crnogorskoj košarci”, zaključio je Šćepanović.

Bonus video: