Radonjić: Čeka nas bespoštedna borba

"Pokušaćemo da utakmicu uvedemo u neki ritam koji nama odgovara i da u bespoštednoj borbi, koja nas čeka, tražimo šansu da dobijemo", naglasio strateg crnogorskog šampiona
66 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.12.2011. 13:34h

Trijumfom protiv Turova prije nedjelju dana, košarkaši Budućnost Volija napravili su veliki uspjeh plasmanom u drugi krug Evrokupa.

Upravo iz tog razloga duel sa Albom sjutra veče nema rezultatski značaj, pošto je i slavni njemački klub izvadio vizu za nastavak takmičenja.

Ovo je dobra prilika da Podgoričani, prvi put ove sezone, bez imperativa pobjede opdigraju susret za svoju dušu, navijače i pokušaju da na pleća obore jednu od najkvalitetnijih ekipa u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

To neće biti lako, jer je Alba u Berlinu demonstrirala moć, ali je u “Morači” sve moguće.

"Izuzetno smo zadovoljni zbog činjenice da smo kolo prije kraja obezbijedili plasman u drugi krug. Dolazi nam klub značajnog evropskog rejtinga, koji ove godine izuzetno kvalitetno igra na svim poljima. U Evrokup su kvalitet pokazali veoma jasno i, bez dileme, imaju najjači tim u našoj grupi. Takođe, izuzetno dobro igraju i u domaćem šampionatu, posljednji meč su dobili sa 40-tak razlike. U dobroj su formi, tim je dobro složen, igraju dobro. Na našem parketu želimo da odigramo dobro, što neće biti nimalo lako zbog kvaliteta rivala, ali imamo obavezu prema navijačima. Nadam se da će ambijent biti dobar za ovakvu utakmicu i nivo takmičenja i da će nam publika pomoći da pokušamo da ih savladamo", naglašava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Poslije duela sa Zlatorog povreda ramena Bojana Dubljevića naborala je čelo stručnog štaba, ali na svu sreću nije u pitanju ozbiljnija povreda. Talentovani Nikšićanin će se naći u timu.

"Nadam se da će i Dubljević biti spreman za meč. On je dobar momak sa čvrstim karakterom. Što se tiče kvaliteta Albe, on nam ne daje mogućnost da se traži slabost, moraćemo odigrati svih 40 minuta maksimalno angažovano i koncentrisano u odbrani. Pokušaćemo da utakmicu uvedemo u neki ritam koji nama odgovara i da u bespoštednoj borbi, koja nas čeka, tražimo šansu da dobijemo. Daćemo sve od sebe i pokušati da iskoristimo svaku šansu za pobjedu", jasan je Radonjić.

Perspektivni plej Nikola Ivanović, koji od starta sezone pruža konstantne partije, očekuje težak duel, ali se nada trijumfu.

"Ekipa Albe ja izuzetno jaka, puna sjajnih indivindualaca. Meč će biti izuzetno težak, bez obzira što nema rezultatskog značaja. Za nas je veoma važno da nastavimo niz pobjeda pred našom publikom i da još više dobijemo na samopouzdanju. Biće teško, jer Alba igra odlično, posebno u Evrokupu. Međutim, daćemo sve od sebe i pokušamo da dođemo do trijumfa", zaključio je Ivanović.

U drugom meču grupe H, sastaju se Deksija Mons i Turov (20 sati).

Cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: