Budućnost Voli savladala Zlatorog

"Zadovoljan sam osvajanjem novih bodova. Ulogu favorita, koju smo objektivno imali, opravdali smo na terenu", rekao Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 17:18h

Bodovi se pišu igra zaboravlja. Budućnost Voli nije blistala protiv Zlatoroga, posebno u prvom poluvremenu, ali je na kraju upisala bodove i stigla do osmog ovosezonskog trijumfa u regionalnoj ligi.

Ključnu prednost Podgoričani su stekli u trećoj četvrtini, Slovenci su u finišu zaprijetili, smanjili minus na četiri poena, ali više od toga nisu mogli.

Čedomir Vitkovac je meč završio sa 19 poena (devet u trećoj četvrtini), Marko Popović sa 18 (trojke 4-4), Bojan Krstović sa 12, koliko je upisao i Bojan Dubljević uz 12 skokova. Centar Podgoričana je meč dočekao sa ledom na lijevom ramenu, a težina povrede znaće se danas.

U gostujućem sastavu istakli su se Alen Omić (14), Grega Mali (13) i Simo Atanacković (11).

"Zadovoljan sam osvajanjem novih bodova. Ulogu favorita, koju smo objektivno imali, opravdali smo na terenu. Očekivalo se, poslije ispcrpljujućeg perioda iza nas, da igra neće biti na nivou, ali bili smo bez dovoljnog nivoa koncentracije. Protivnik je odigrao odličan meč sa puno energije i sa jasnim ciljem. Morali smo svih 40 minuta da odigramo maksimalno. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali ni to nije bilo dovoljno za neku mirnu završnicu. U finišu meča uspjeli smo da odbranimo prednost. Iz nas je naporan perioda, nedovoljno vremena za trening, a ostala su još dva meča. Protiv Albe utakmica nije toliko bitna, kao ona protiv Olimpije, ali obaveze Budućnosti su pobjede i pokušaćemo da je ostvarimo. Bilo bi važno da u naredna dva duela imamo podršku kao protiv Partizana, a značila nam je i ova podrška protiv Zlatoroga, posebno u završnici", rekao je nakon meča Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Prvo poluvrijeme Podgoričani će željeti što prije da zaborave. Nikako nisu uspijevali da nađu pravu ritam, da odgovore na agresivnost gostiju.

Bilo je puno grešaka, a tim iz Laškog je to znalački koristio i imamo konstantnu prednost, koja se u prvoj četvrtini kretala do maksimalnih osam poena (15:7) u 5. minutu.

U samoj završnici, Marko Popović je trojkom smanjio zaostatak na 19:18.

Isti igrač je u 11. minutu donio prvu prednost svom timu (20:19).

Imali su Podgoričani u 13. minutu plus četiri (25:21), ali je svega 180 sekundi kasnije Zlatorog je preokrenuo na 32:27 nakon sjajnog alej-upa Danijela Vujasinovića i Luke Lapornika.

Završnica je pripala domaćem timu, Džermejn Anderson je u posljednjoj sekundi pogodio za 41:40.

Igra koš za koš na startu drugog dijela, a kod vođstva Slovenaca 50:49 (25. minut), Budućnost Voli je napravila seriju 18:5, koju je trojkom zaključio Marko Popović za plus 12 na isteku 29. minuta (67:55).

Trećom trojkom, kapiten Podgorična je u 32. minutu povisio prednost na 70:58, nakon čega je došlo do pada u igri crnogorskog šampiona.

Zlatorog je napravio seriju 11:3 i u 36. minutu prišao na 73:69, što je nagovještavalo neizvjestan finiš.

Međutim, “plavi” su u završnici bili koncentrisani i slavili.

"Čestitam Budućnosti na pobjedi. Bila je lijepa utakmica dvije mlade ekipe sa sličnim stilom, dosta agresije i trčanja. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na igru Budućnosti. Brzo smo ostali bez dvije četvorke, pa smo bili na terenu u sastavu sa kojim se nismo pripremali. Fanatičnom borbenošću smo uspjeli da pariramo, ali smo u završnici pali", istakao je strateg Zlatoroga Ivan Sunara.

Galerija

Bonus video: