Zlatorog za nastavak pobjedničke serije

"Bilo bi lijepo da imamo podršku navijača, pogotovo u ovom trenutku kada postoji bojazan da može doći do poremećaja zbog obaveza koje smo imali u posljednje vrijeme", smatra Radonjić
0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2011. 12:55h

Poslije četiri vezane pobjede, po dvije u ABA ligi (Partizan, Hemofarm) i Evrokupu (Deksija Mons, Turov), košarkaši Budućnost Volija sjutra, fudbalski rečeno, imaju zicer.

U goste ima stiže Zlatorog, koji je sa Heliosom i Crvenom zvezdom na dnu tabele sa svega dva trijumfa i devet poraza.

Međutim, pobjede protiv Hemofarma, a posebno protiv Partizana dokaz su da tim iz Laškog ima kvalitet.

Dolaskom iskusnog trenera Ivana Sunare podigli su nivo igre i “plavi” moraju da budu maksimalno koncentrisani svih 40 minuta, kako bi mogućnost iznenađenja sveli na najmanju moguću mjeru.

"Svjesni smo činjenice da moramo odigrati dobar meč i slaviti protiv Zlatoroga, bez obzira što se radi o veoma talentovanom timu koji je u određenim mečevima pokazao kvalitet. Nije lako dobiti Partizana, a promijenili su i trenera. Odigrali su dobro protiv Hemofarma i Radničkog u Kragujevcu, ali bez obzir na to, cijeneći njihov potencijal, rad i kvalitet, na našem parketu želimo da osvojimo nove bodove. Bilo bi lijepo da imamo podršku navijača, pogotovo u ovom trenutku kada postoji bojazan da može doći do poremećaja gledajući na količinu zamora i opterećenja zbog obaveza koje smo imali u posljednje vrijeme. Pokušaćemo da motivaciju podignemo na maksimalan nivo i odigramo dovoljno dobro da možemo da osvojimo nove bodove, što bi bilo dobro da nastavimo seriju dobrih rezultata", objašnjava trener crnogorskog šampiona Dejan Radonjić.

Posljednji uspjesi dodatno su podigli nivo samopouzdanja ekipe, što je dobro pred nastavak borbe na dva fronta.

"Nije nam nedostajalo samopouzdanja ni prije, iako nema dileme da pobjede donose bolji ambijent. Samopouzdanje je pokazano protiv Partizana. U ovom trenutku smo u dobroj poziciji, ima još tri meča. Koliko je bilo promjena na početku sezone i činjenice da su nam svi nosioci igre otišli, da smo imali novu priču i novi ambijent, zadovoljan sam. Nakon tri preostala meča, napravićemo analizu", jasan je Radonjić.

Krilo Aleksa Popović upozorava da Zlatorog ima veći kvalitet nego što to trenutni plasman pokazuje.

"U goste dolazi veoma nezgodna ekipa. Ne smije da nas zavara stanje na tabeli, jer su oni pri dnu. Imaju par kvalitetnih igrača na koje moramo da obratimo pažnju. Dobro smo trenirali i pripremili se. Moramo da nametnemo naš stil igre i nadam se da ćemo nastaviti seriju dobrih rezultata", zaključio je Popović.

Uprava Podgoričana je odlučila da ulaz bude slobodan.

Bonus video: