Budućnost Podgorica dočekuje Celje

"Uvjerili se da se radi o mladoj i kvalitetnoj ekipi, koja radi u sistemu nekoliko godina", objašnjava trener Željko Vukićević
0 komentar(a)
Budućnost Podgorica, Foto: V. BELOJEVIĆ
Budućnost Podgorica, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 16.12.2011. 12:28h

Sa učinkom od pet pobjeda i isto toliko poraza, košarkašice Budućnost Podgorice zauzimaju 7. mjesto na tabeli Regionalne lige.

Sjutra večer im u goste stiže Celje, koje ima trijumf više, pa se Podgoričankama pruža prilika da se sa dva boda izjednače sa Slovenkama.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak, Celje je u nekoliko mečeva pokazao da ima zavidan kvalitet.

"Uvjerili se da se radi o mladoj i kvalitetnoj ekipi, koja radi u sistemu nekoliko godina i u čijim redovima se ističu Teja Oblak, koja može da igra na pozicijama jedan i dva, dobar šuter i na poziciji pet Tina Trebec. Moramo zaustaviti ova dva igrača, a imamo veliki peh jer već nekoliko kola ne igra naš najbolji centar Nataša Popović. Očekujem da će Biljana Pavićević, uz pomoć Aleksandre Dobrović i Milene Đaletić, nadoknaditi neigranje našeg prvog centra. Ako prikažemo igru iz drugog poluvremena protiv Čelika, možemo se nadati povoljnom ishodu", kaže Željko Vukićević, trener Podgoričanki.

Kapiten Jasmina Bigović, i pored kvaliteta rivala, vjeruje u osvajanje dva boda.

"Očekuje nas teška utakmica, radi se o kvalitetnoj ekipi sa jednim od najboljih organizatora igre u ligi. Vjerujem da ćemo uspjeti da je svedemo na najmanju moguću mjeru i da ćemo agresivnom odbranom i borbenošću nadoknaditi neigranje Nataše. Nadam se da ćemo zabilježiti pobjedu sa kojom bi mirnije otišle na pauzu".

Nikolina Popović, možda i najbolji šuter Budućnost Podgorice, optimistički je raspoložena pred duel sa Celjankama.

"Radili smo dobro protekle nedelje, svjene da nas čeka težak zadatak. S obzirom na neigranje Nataše, nadam se da ćemo mi ostali pomoći u skoku i što se tiče igre u odbrani. Bitna utakmica za nas, nadam se da ćemo doći do trijumfa i da ćemo na pravi način otići na pauzu. Pobjeda nam je važna zbog plasmana u gornji dio tabele", zaključila je Nikolina Popović.

Duel Budućnost Podgorica - Celje igra se u subotu od 20 sati.

Bonus video: