Lovćen bez opterećenja protiv lidera

80 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Budućnost Voli - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Budućnost Voli - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2018. 14:54h

Utakmicama 7. kola sjutra će biti nastavljeno takmičenje u Superligi košarkaša.

Neporaženi lider, Budućnost Voli na Cetinju gostuje Lovćenu, koji je u prošlom kolu pobijedio Ulcinj i na tri kola prije kraja je skoro obezbijedio učešće u polufinalu plej-ofa, samim tim i mjesto u ABA ligi, jer ima dvije pobjede više od petoplasiranog Teoda.

Podgoričani su apsolutni favoriti na Cetinju, a prvi meč u "Morači" dobili su sa ubjedljivih 93:67.

"Sad kad smo 90 posto obezbijedili plej-of i četvrtu poziciju, protiv Podgoričana ćemo igrati rasterećeno, i trudićemo se da pružimo maksimalan otpor ekipi Budućnosti. Biće to prilika za spektakl, pa pozivam publiku da dođe, da nas pozdravi zbog svih rezultata koje smo napravili, i da u takvoj atmosferi probamo napraviti što bolji rezultat", kaže trener Lovćena Petar Jovanović za Radio Cetinje.

Drugoplasirana Sutjeska gostuje Teodu, kome je pobjeda imperativ ako želi da zadrži makar teoretske šanse za plej-of. Tivćani, takođe, imaju motiv da se revanširaju za poraz u Nikšiću (75:61).

„Znam da nas čeka jako težak posao u Tivtu, jer dobro poznajem ekipu Teoda. Sutjeska je najavila na početku Superlige da će u svakoj utakmici ići na pobjedu. Na četiri kola prije kraja imamo dobru poziciju i dobar raspored, ali svako opuštanje će biti kažnjeno i moji igrači su svjesni toga. Ono što me dodatno raduje uz ostvarene rezultate je činjenica da se ljubitelji košarke vraćaju u dvoranu. Nadam se da će tako biti do kraja sezone, nadam se da će tako biti i u ABA 2 ligi za koju se borimo“, rekao je za Sport Klub trener Sutjeske Zoran Glomazić, koji je sezonu počeo na klupi Teoda, ali je smijenjen početkom februara.

Mornar, koji ima dva poraza u prvih šest kola (od Budućnosti i Sutjeske) u Baru dočekuje komšijski Ulcinj, koji još ne zna za pobjedu. Izabranici Mihaila Pavićevića su u Ulcinju slavili 80:72, u prvom dijelu Superlige.

Kako je saopšteno iz kluba, Barane muče povrede u Superligi, Nemanja Vranješ nije sasvim zaliječio povredu zadobijenu još u Beogradu, u polufinalu plej-ofa sa Crvenom zvezdom, Uroš Luković i dalje povremeno osjeća bolove u leđima, Boris Bakić ima problema sa koljenom i, vjerovatno će izostati na predstojećoj utakmici sa Ulcinjem, baš kao i Marko Mugoša koji se povrijedio u meču sa Sutjeskom u Baru.

"Dižemo, polako, formu i spremamo se za finale. Poraz protiv Sutjeske i nije neki kiks, jer svakako do kraja moramo da dobijemo sve rivale, naravno, tu ne računam Budućnost u Podgorici, pošto bilo koja ekipa u regionu u "Morači" unaprijed ne može da računa na bodove. Kad budemo svi zdravi i maksimalno spremni, a to će se vrlo brzo desiti, nijedna crnogorska ekipa, osim Budućnosti, ne može nam parirati. U susretu sa komšijama iz Ulcinja očekujem našu dobru igru i sigurnu pobjedu", kaže centar Barana Uroš Luković.

Parovi 7. kola

Nedjelja

Lovćen - Budućnost Voli (19)

Teodo - Sutjeska (19.05)

Mornar - Ulcinj (20)

Tabela: Budućnost 6-0, Mornar, Sutjeska 4-2, Lovćen 3-3, Teodo 1-5, Ulcinj 0-6.

Bonus video: