Kris Pol u Klipersima u zamjenu za Kamana, Gordona i Amina

Nakon prve runde neuspjelih pregovora na relaciji Klipersi – NBA liga, transfer je na kraju odobrio komesar NBA Dejvid Štern,budući budući je najača košarkaška liga vlasnik Nju Orleansa
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 11:31h

Jedan od najboljih plejmejkera NBA lige, Kris Pol (26) prešao je iz Nju Orleansa u LA Kliperse, u do sada najvećem trejdu ovosezonske NBA lige. U suprotnom pravcu, naime, otišli su centar Kris Kaman, bek-šuter Erik Gordon i krilni igrač Al-Faruk Amin. Nju orleans je, takođe, dobio pravo prvog izbora na NBA draftu 2012. godine.

U prvoj sezoni u Klipersima, Pol će zarađivati 16,4 miliona dolara.

Nakon prve runde neuspjelih pregovora na relaciji Klipersi – NBA liga, transfer je na kraju odobrio komesar NBA Dejvid Štern, budući budući je najača košarkaška liga vlasnik Nju Orleans Hornetsa.

"Znao sam da radim najbolju stvar za Nju Orleans i to je bio moj posao. Morate se držati onoga što mislite da je ispravno. Moram priznati da baš nije bilo zabavno, ali ne plaćaju mi da bi bilo zabavno", rekao je Štern, koji je bio meta mnogih kritika nakon što je stopirao trejd Hornetsa, LA Lejkersa i Hjustona, kojim bi se Pol pridružio Kobiju Brajantu u Lejkersima.

Pol je četiri puta bio učesnik Ol-stara, a prošle sezone je ostvarivao prosjek od 18,7 koševa uz 9,8 asistencija.

Gordon je prošle sezone ubacivao 22,3 koša po susretu, Kaman je prošle sezone u tek 32 odigrane utakmice imao prosjek od 12,4 koša i sedam skokova, dok je Aminu u svojoj drugoj profi sezoni bio na brojkama od 5,6 koševa i 3,3 skoka po meču.

Bonus video: