Zagrebu prijeti osipanje ekipe

"Da ne kažem da ja još uvijek, na primjer, nemam ugovor, što je za klub zaista nevjerovatno", objasnio srpski stručnjak
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 16:13h

Zagreb je prva ekipa koja je ove sezone u ABA ligi savldala Makabi, ali ni to nije moglo da sakrije lošu finansijsku situaciju u klubu.

Trener Vladimir Androić, koji je naslijedio na startu sezone Ivicu Burića, je poslije pobjede izašao pred novinare i "otvorio dušu“.

“Moji igrači su zaista junaci, od prvog do posljednjeg. Govorim u kontekstu uslova u kojima funkcionišu, jer ovo što mi imamo nije na nivou na kojem bi jedan klub kao što je Zagreb morao da bude. Neću da govorim da se neki brinu oko svoje egzistencije, ali ću reći jednu stvar. Nama je prije nekog vremena, nakon jedne utakmice, prišao jedan stariji član uprave kluba i nazvao nas ništarijama", bio je ogorčen Androić.

Čelnici “mrava” su rekli da će zaostale plate biti isplaćene 15. decembra, ali Androić ne vjeruje da će se to desiti.

"Radio sam u inostranstvu i znam kako se neki igrači ponašaju kada im plata kasni sat vremena, ne žele da treniraju. Ovdje se govori o mjesecima. Insistiram da neko dođe i porazgovara sa ovim igračima. Neka kaže da će biti plaćeno 2028. godine, ali samo neka neko nešto kaže, pa će svako odlučiti sam. Da ne kažem da ja još uvijek, na primjer, nemam ugovor, što je za klub zaista nevjerovatno. I zato kažem, s obzirom na okolnosti, igrači su ne za 10 nego za 1010", naglasio je prvi stručnjak hravtskog šampiona.

Zagreb je, prema nezvaničnim, informacijama prošle godine imao budžet oko četiri i po miliona eura, što je uz Cedevitu, bio najveći u regionalnom takmičenju.

Bonus video: