Vučević i zvanično član Filadelfije

"Znam da nemam mnogo vremena da se priviknem, svega dvije nedjelje, za razliku od osam kada je puna sezona. Međutim, došao sam pripremljen“, objasnio je Vučević
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 12:53h

Nikola Vučević je i zvanično član Filadelfije. Reprezentativac Crne Gore juče je stavio paraf na ugovor sa Siksersima, a potom odradio prvi trening sa novim saigračima.

Zbog problema sa vizom, doskorašnji centar Budućnost Volija je tek u četvrtak otputovao za Ameriku, bilo je bojazni da neće stići do početka trening kampa da parafira ugovor.

Međutim, sve je završeno na najbolji mogući način. Na sajtu Filadelfije nije objavljena dužina saradnje.

"Bio sam zabrinut. Izdavanje vize je dugotrajan proces. Ljudi koji rade u ambasadi u Crnoj Gori su bili izuzetno prijatni i dozvolili su mi da sve završim ranije nego što je trebalo. Morao sam sve da uradim na brzinu, drago mi je što sam sada ovdje“, rekao je Vučević novinarima pred početak treninga Filadelfije.

Šesnaesti pik sa posljednjeg drafta, kome su američki mediji već dali nadimak Nik, istakao je da je spreman.

"Znam da nemam mnogo vremena da se priviknem, svega dvije nedjelje, za razliku od osam kada je puna sezona. Međutim, došao sam pripremljen“, objasnio je Vučević.

Trener Siksersa Dag Kolin izrazio je zadovoljstvo što je talentovani centar stekao dragocjeno iskustvo igrajući u ekipi Budućnost Volija za vrijeme lok-auta.

"Bio je u situaciji da igra sa starijim igračima od sebe, a neki od njih imaju NBA iskustvo. To je veoma važno za njega, za njegov napredak“, objasnio je Kolins, koji je na klupi Filadelfije od 2010. godine.

Bonus video: