Bez Vučevića žele da sruše tradiciju

"Ono što je najveća enigma je aklimatizacija na novu situaciju i odlazak Vučevića.", objašnjava strateg crnogorskog šampiona
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Dejan Radonjić, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 10.12.2011. 08:28h

Pobjede nad Partizanom i Deksijom Mons popravile su ionako dobru atmosferu u ekipi Budućnost Volija. Ti trijumfi bili su injekcija stimulansa za igrače crnogorskog šampiona, koji sada sa mnogo više samopouzdanja očekuju današnje gostovanje u Banatu (17 časova).

Rival im je Hemofarm, koji ove sezone igra sjajno, bez obzira što je podmladio tim. Učinak od četiri pobjede i pet poraza, uz meč manje, je najbolji pokazatelj toga.

"Plave“ ne čeka nimalo lako zadatak, a osim odličnih "farmaceuta“ protiv sebe će imati i neugodnu tradiciju.

Od šest duela u "Milenijumu“, samo su jedan uspjeli da riješe u svoju korist. Bilo je to u sezoni 2006/2007. godine (76:69).

Sve ostale domaći sastav je lako i ubjedljivo dobijao. Sada se pruža šansa da se neugodna tradicija konačno sruši.

"Gostujemo ekipi koja je napravila velike promjene u odnosu na prethodni period. Ne igraju nijedno evropsko takmičenje, iako su imali uslova za to. Opredijelili su se za drugačiji nastup ove sezone. Imaju tim sastavljen od igrača sa značajnim iskustvom, uz nekoliko talentovanih mladih košarkaša, koji su ponikli u juniorskom sastavu. Sigurno da na njihovom parketu igraju dobro. U mečevima koje su do sada odigrali, pokazali su da imaju kvalitet i da zaslužuju maksimalan respekt", jasan je trener Podgoričana Dejan Radonjić.

Vrščani imaju nekoliko kvalitetnih igrača, prvog skakača lige i vodećeg na MVP listi Borisa Savovića, Marka Šutala, Mladene Jeremića..., a tu su i nekadašnji članovi Budućnost Volija Ivan Maraš, Nikola Otašević i Aleksej Nešović.

Međutim, više od Vrščana, Radonjića zabrinjava kako će ekipa reagovati nakon odlaska Nikole Vučevića.

"Ono što je najveća enigma je aklimatizacija na novu situaciju i odlazak Vučevića. Što se tiče taktičkog dijela, napravićemo adekvatnu pripremu. Jako dobro znamo igrače Hemofarma, starije i mlade. Sa tog aspekta sa obje strane će biti dosta toga jasno. Pitanje je koliko će naša promjena i objektivno drugačiji sastav, bez obzira na odlazak samo jednog igrača, moći da prikaže protiv Vrščana".

Novi centar Vladimir Tica odradio je svega tri treninga, što je isuviše malo da se prilagodi na nove saigrače i igru.

"Prvo, dolazak Tice nije zamjena za Vučevića. Njega bi u ovom trenutku jako teško bilo ko mogao da zamijeni. Drugo, angažovanjem Tice pokušali smo da obezbijedimo brojno stanje na poziciji pet i mogućnost da možemo sasvim normalno da igramo utakmice. U datim okolnostima, u odnosu na ponudu na tržištu, reagovali smo na najbolji mogući način i nadam se da ćemo se što prije prilagoditi novoj situaciji i da ćemo pružiti partije sa kojima bi mogli biti zadovoljni", zaključio je Radonjić.

Bonus video: