Vladimir Tica pojačao Budućnost Voli

Ugovor potpisan do kraja ABA lige, a prvi trening sa novim saigračima 30-godišnji centar odradiće sjutra ujutro
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 14:36h

Vladimir Tica je novi član Budućnost Volija, a potpisao je ugovor do kraja ABA lige.

Iskusni centar dolazi kao zamjena za Nikolu Vučevića, koji je jutros otputovao za Ameriku, gdje će staviti paraf na ugovor sa Filadelfijom i ubuduće oduševljavati publiku u NBA ligi.

Tridesetogodišnji Tica iza sebe ima zavidno košarkaško iskustvo.

Ponikao je u redovima Crvene zvezde, čiji dres je nosio od 1998. do 2003. godine.

Potom je branio boje Hemofarma, Dinama iz Moskve, Himika (Ukrajina), Deksije Mons, Braunšvajga (Njemačka), potom ponovo „crveno-bijelih“, a od 2007. do ljeta 2011. godine destinacija mu je bila Poljska.

Po sezonu je proveo u Polpaku, Basket Kvidzinu, Košalina, a prošlu sezonu završio je u Poznanju.

"Prije svega želio bih u ime kluba da se zahvalim Nikoli Vučeviću za igrački i ljudski doprinos koji je dao u ova dva, tri mjeseca, koliko je bio naš član. Nadali smo se da će malo duže ostati kod nas, da će lok-aut potrajati. Međutim, kada se već desilo ovo, morali smo da reagujemo. Odlučili smo da uz našeg mladog centra Bojana Dubljevića imamo nekog iskusnijeg igrača. Tica je to sticao igranjem za srpske, ruske, njemačke i poljske ekipe, a u punom treningu je. Nadam se da ćemo uspjeti da ga registrujemo do meča sa Hemofarmom. Ko god da je došao, teško bi zamijenio Vučevića. Odlučili smo se za iskusnog Ticu i nadam se da smo napravili dobar potez", rekao je za "Vijesti" Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija.

Tica će prvi trening sa novim saigračima imati sjutra ujutro.

Bonus video: