"Plavi" dobili izgubljen meč, blistao Vučević

Podgoričani jurili prednost rivala skoro tokom čitavog meča, ali na kraju se isplatilo. Na oproštaju od dresa Budućnost Volija, Nikola Vučević dao 22 poena (šut 10-8) i uhvatio 10 lopti za indeks 36
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 20:34h

Budućnost Voli je uspjela velikim srcem i borbenošću do posljednjeg atoma snage da dobije izgubljen meč protiv Deksija, što daje velike šanse da izbori plasman u drugi krug Evrokupa.

Vidjelo se već na startu da je meč sa Partizanom ostavio traga.

Igrači su bili umorni, bez dovoljno koncentracije, ali sve su to nadoknadili velikom željom i na kraju su nagrađeni sa dva boda nakon produžetka.

Imali su Podgoričani šansu da slave i u regularnom toku, ali je Džermejn Anderson promašio šut sa zvukom sirene.

Ono što su propustili tada, igrači Budućnost Volija su nadoknadili u dodatnih pet minuta.

Nakon trojke Marka Popovića i Andersona, te poena fenomenalnog Nikole Vučevića, otišli su domaćini na 79:71 i povratka za Belgijance nije bilo.

Istini za volju prišla je Deksija na 80:77, ali je novom trojkom Marko Popović stavio tačku na meč 47 sekundi prije kraja.

Dejan Radonjić je 17 sekundi prije kraja izveo iz igre Vučevića, a malobrojna publika je dugotrajnim aplauzom ispratila fenomenalnog centra u Ameriku, a ubuduće će u njegovom umjeću uživati u NBA ligi.

Odigrao je 16. pik sa posljednjeg drafta još jedan fenomenalan meč.

Dao je 22 poena (šut iz igre 9-7) uhvatio 10 lopti, iznudio pet faulova uz dvije asistencije i blokadu za indeks 36.

Njemu uz rame bio je Bojan Krstović, koji je postigao 18 poena (trojke 8-5), a dvocifren je bio i Čedomir Vitkovac (11).

Nakon što je Krstović pogodio trojku za 5:2 u 2. minutu, Deksija je preuzela konce igre u svoje ruke.

Serijom 11:0 stigla je do vođstva od 13:5. Pokušavali su domaći igrači da preokrenu, ali bez rezultata, na kraju prve dionice imali su minus od devet poena (18:9).

Trgli su se Podgoričani na startu druge dionice, prišli su na 22:17, ali je to bilo kratkog daha.

Šon Foster i Sloter bili su tvorci serije 10:0 za vođstvo gostiju 32:17.

Krstović je novom trojkom sa zvukom sirene smanjio zaostatak svog tima na manje od deset poena na poluvremenu (27:36).

Ista slika i u nastavku, Deksija je kontrolisala igru.

Budućnost Voli prijetila, prišla na minus četiri (46:42) u 27. minutu, ali je Sloter bio taj koji je svom timu vratio 10 poena viška (57:47) pred odlučujuću četvrtinu.

Do sredine posljednjeg kvartala Deksija je održavala stečenu prednost.

Kada je Krstović ubacio četvrtu trojku za minus sedam (63:56) u 36. minutu, bio je to znak buđenja njegovih saigrača, ali i navijača.

Smanjivala je Budućnost Voli prednost rivala, a izjednačenje je donio Krstović novom trojkom dva minuta prije kraja (65:65).

Marko Popović je 13 sekundi prije kraja donio vođstvo svom timu, prvo nakon početnih 5:2, ali je Sloter devet sekundi prije kraja regularnog dijela poravnao.

Podgoričani su imali napad za pobjedu, nisu ga iskoristili, ali su to nadokandili u dodatnih pet minuta.

Izjave

Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija: "U potpunosti sam zadovoljan ovim mini ciklusom, jer smo u dva dana dobili dva meča. Bilo je očekivano da bude i drugačiji ishod u ovom duelu, ali nismo u tome tražili alibi. Bili smo bez koncentarcije, želja je bila nesporna, ali nedovoljno za ovakvu utakmicu. Zajedništvo, ogromna želja tokom čitavog meča dovela je do toga da ostvarimo pobjedu. U produžetku smo pokazali karakter, savladali smo Deksiju i ostali u trci za drugi krug. Čestitam igračima na iscrpljujućoj borbi. Ono što smo se dogovorili, ispoštovali su"

Arik Šivek, trener Deksije: "Igrali smo veoma dobro 30-ak minuta, imali ogromnu prednost i kada je trebalo da prelomimo meč, nismo je zadržali. Odlučio je šut za tri poena Budućnosti u produžetku. Znam šta znači igrati ovdje, jer sam već imao prilike, dvorana je takva da se pravi dobra atmosfera. Rekao sam momcima u finišu da se zadržimo na minusu manjem od 13 poena, jer u slučaju istog broja bodova imali bi prednost".

Budućnost Voli - Deksija Mons 85:78 (9:18, 18:18, 20:21, 22:12, 16:9)

Podgorica - Dvorana: "Morača". Gledalaca: 1.000. Sudije: Lovšin (Slovenija), Matioli (Italija), Obradović (BiH).

Budućnost Voli: Mihailović, M. Popović 7 (2-2), M. Milošević 3 (2-1), Vučević 22 (8-8), Đukanović, Krstović 18 (4-1), Vitkovac 11 (10-6), Dubljević 6 (2-2), A. Popović 3, Ivanović 6 (2-1), Anderson 9 (6-6), N. Milošević.

Deksija Mons: Foster 8, Liber 3 (2-1), Sloter 23 (6-5), Tejlor 14 (2-2), Kejdž 4 (4-0), Đankaterino 2, Švarc, Karter 7, Nivins 12 (5-4), Gergemans, Belin 3, Singlteri 2.

Galerija

Bonus video: