Partizan pao u grotlu "Morače"

"Svih 40 minuta smo igrali jako dobro, prije svega u fazi odbrane i nadskakali smo Partizan, što nije nimalo lako. Čak 16 ofanzivnih skokova je sjajno", rekao Dejan Radonjić, trener Podgoričana
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2011. 18:18h

Pet godina Budućnost Voli nije znala za pobjedu protiv Partizana u “Morači”, ali kada je bilo najvažnije, prekinula je crnu seriju.

U fenomenalnom ambijentu koji su napravili navijači oba tima, “plavi” su odigrali najbolji meč ove sezone, bili sjajni u odbrani, pogađali kada je bilo bitno i, što je možda bilo i ključno, nadskakali goste.

Podgoričani su imali 36 skokova, od čega čak 16 u napadu, a “crno-bijeli” su uhvatili svega dvije lopte u fazi napada (24 ukupno).

Dobro je stručni štab Podgoričana skautirao Partizan, odlična odbrana neutralisala je unutrašnju igru gosti.

Preuzeli su rizik “plavi”, dozvoljavali šut rival za tri poena i to ga je u trećoj četvrtini i održavalo u životu.

Kada je na startu posljednje dionice taj segmenat igre stao, bilo je jasno da će bodovi ostati u Podgorici.

Nikola Peković je fizički bio na terenu, ali nije mnogo toga uradio.

Nikola Vučević i Bojan Dubljević su, uz pomoć Čedomira Vitkovca i Milana Miloševića, zaustavili najboljeg igrača Partizana, koji je dao za njega skromnih 12 poena od čega pet kada je meč bio riješen.

"Čestitam igračima na pobjedi i partiji koju su prikazali. Hvala i navijačima koji su nam pomogli da dođemo do značajne pobjede. Svih 40 minuta smo igrali jako dobro, prije svega u fazi odbrane i nadskakali smo Partizan, što nije nimalo lako. Čak 16 ofanzivnih skokova je sjajno. Partizan je dobro šutirao za tri poena, preuzeli smo taj rizik da bi smanjili njihov kvalitet. U trećoj četvrtini smo imali mali pad, ali to nije bilo toliko značajno da bi izgubili prednost. U posljednjoj četvrtini smo opet odigrali dobro i ova pobjeda znači više od dva boda", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Samo u prvoj četvrtini Partizan je kontrolisao dešavanja na terenu.

Vodio je 5:0, 8:3, 14:8, ali je Budućnost Voli u finišu prve četvrtine iskoristila nekoliko grešaka gostiju i trojkom Marka Popović izjednačila (17:17).

Na startu drugog kvartala serija 7:0 je donijela vođstvo domaćinu od 24:19, koje nisu ispuštali do kraja.

Prijetio je Partizan u tim trenucima, ali je teško pronalazio put do koša domaćina.

Svaki put kada bi Beograđani prišli i smanjili zastatak na poena, dva Budućnost Voli je nalazila odgovor.

Na poluvremenu je bilo 39:33 i samo zahvaljujući odličnom šutu za dva (64 odsto) i tri (50 odsto) gosti nisu imali veći minus.

U jednom trenutku Podgoričani su imali plus devet (17. minutu 35:26).

U nastavku meča Budućnost Voli je kontrolisala dešavanja na terenu, a samo zahvaljujući Draganu Milosavljeviću, koji je vezao dvije trojke, i Vladimiru Lučiću, Partizan je bio u igri.

Prišao je u jednom trenutku na 50:49, ali dalje od toga nije mogao.

U posljednjih 10 minuta Podgoričani su ušli sa četiri poena viška (57:53).

Meč je riješen u periodu od 30. do 35. minuta.

U tom intervalu domaći tim je napravio seriju 10:0 za plus 14 (67:53) nešto više od pet minuta prije kraja.

Prvi poen Partizan je dao tačno kada je semafor pokazao pet minuta do kraja i to preko Dušana Kecmana.

Uspjeli su gosti da minut i 10 sekundi prije kraja priđu na 72:65, što je davalo tračak nade u preokret, ali je sve nade pokopao kapiten Podgoričana Marko Popović trećom trojkom iz isto toliko pokušaja za 75:65...

"Čestitam Budućnosti na pobjedi i sjajnoj igri. Igramo Evroligu, a zna se koliko to nosi intenziteta i energije. Mi smo u četvrtak igrali jako težak meč i teško igramo subotom, bez obzira da li kući ili na strani. Nismo se samo fizički, već i emotivno ispraznili, teško se oporavljamo nakon takvih duela. Došli smo u goste ekipi koja je bila raspoložena. Nismo uspjeli sem u trećoj četvrtini da zaprijetimo, nismo imali kontrolu u napadu i odbrani.

Peković je igrao, ali se vidjelo da nije spreman za to, a više se osjeća neigranje Milana Mačvana. Kada je stigao nije se toliko osjećalo njegovo neigranje u ABA ligi, ako kako odmiče takmičenje, kako se uigrava sa ekipom, to se itetako osjeća. U takvoj situaciji nismo imali šta da tražimo. Budućnost je od starta znala šta hoće i zasluženo je dobila", istakao je strateg Partizana Vlada Jovanović.

Oproštaj za Vučevića

Nikola Vučević je odigrao još jedan odličan meč. Dao je 12 poena, uhvatio sedam lopti i dobio duel sa Nikolom Pekovićem.

Nažalost, večeras je odigrao pretposljednji meč za Budućnost Voli.

U utorak protiv Deksije oprostiće se od crnogorskog šampiona i otići za Ameriku, gdje treba da potpiše ugovor sa Filadelfijom i krajem decembra debituje u najjačoj ligi na svijeta.

Pred početak meča dobio je prigodan poklon od predsjednika Budućnost Volija Dragana Bokana, a prepuna “Morača” dugotrajnim aplauzom zahvalila se sjajnom momku za sve ono što je u prethodna dva mjeseca uradio u “plavom” dresu.

Galerija

Bonus video: