Košarkaši i košarkašice Crne Gore čekaju rivale

Kvalifikacije za muškarce će se igrati od 15. avgusta do 11. septembra 2012. godine, a završni turnir održaće se u Sloveniji od 4. do 22. septembra 2013. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 11:04h

Njemački grad Frajzing u blizini Minhena, biće sjutra domaćin žrijeba kvalifikacionih grupa košarkaša i košarkašica za plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Muška selekcija Crne Gore rivale će čekati iz trećeg šešira zajedno sa zajedno sa Letonijom, Belgijom, Portugalom, Mađarskom i Švedskom.

U prvom su Srbija, Njemačka, Turska, Finska, Gruzija i Hrvatska. Ukrajina, Poljska, Bugarska, BiH, Izrael i Italije čine drugi, a Češka, Estonija, Holandija, Švajcarska, Austrija i Azerbejdžan četvrti.

U petom šeširu su Bjelorusija, Slovačka, Rumunija, Albanija, Luksemburg i Kipar, dok je Island u šestom šeširu.

Kvalifikacije će se igrati od 15. avgusta do 11. septembra 2012. godine, a završni turnir održaće se u Sloveniji od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Plasman na kontinentalni šampionat izboriće po dvije najbolje reprezentacije iz šest kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Izabranice Miodraga Baletića su na posljednjem EP u Poljskoj bile šeste, pa su se izborile da budu nosioci na žrijebu zajedno sa sa Litvanijom, Letonijom, Bjelorusijom i Španijom.

U drugom šeširu su Poljska, Grčka, Slovačka, Njemačka i Izrael, a u trećem Mađarska, Italija, Srbija, Bugarska i Holandija. Ukrajina, Finska, Rumunija, Belgija i Estonija činiće četvrti.

Iz petog šešira rivale će čekati Švedska, Slovenija, Švajcarska i Bosna i Hercegovina, a Portugal će sam biti u šeštom šeširu.

Kvalifikacije će se igrati od od 13. juna do 14. jula naredne godine, a a timovi će biti podijeljeni u četiri grupe sa po pet, odnosno jednu sa šest timova.

Na prvenstvo Evrope ići će po dvije prvoplasirane selekcije iz svih grupa.

Evropsko prvenstvo će se održati od 15. do 30. juna 2013. godine u Francuskoj.

Galerija

Bonus video: