Radonjić: Moraćemo da odigramo iznad naših mogućnosti

"U bilo kom sastavu da dođe Partizan zaslužuje respekt. Sa Pekovićem i Louom, ili bez njih oni imaju izuzetan kvalitet", istakao trener Podgoričana.
53 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Bojan Dubljević, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 02.12.2011. 13:59h

Budućnost Voli i Partizan u različim rapoloženjima dočekuju nedjeljni duel u “Morači”.

Podgoričani su vezali tri poraza (Alba, Široki, Deksija Mons), a “crno-bijeli” su sinoć prikazali odličnu igru i savladali Makabi, čime su napravili veliki korak ka Top 16 fazi Evrolige.

Uz to, ni tradicija nije na strani crnogorskog šampiona. Posljednji put Partizan je savladan u Podgorici prije pet godina, što je još jedan dokaz da su Beograđani favoriti.

Trener Budućnost Volija Dejan Radonjić nije štedio komplimente na račun aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja.

"U goste nam dolazi još jedan tim iz Evrolige, koji je u četvrtak veče skoro izborio plasman među 16 najboljih. Kvaliteti Partizana su nam poznati, očekuje nas duel protiv tima i kluba koji zaslužuje respekt, a pretpostavljam da će ambijent za igru biti dobar. Moraćemo da odigramo iznad naših mogućnosti i da, nadam se uz podršku naših navijača, pružimo dobru partiju i pokušamo da budemo na nivou koji bi nam omogućio da budemo konkurentni jednom ovako kvalitetnom timu kao što je Partizan", jasan je Radonjić.

Iako je bilo najavljeno da se Nikola Peković protiv Makabija oprašta od dres Partizana, odlučio je da igra u “Morači”, a spreman bi trebalo da bude i Ejsi Lou.

"U bilo kom sastavu da dođe Partizan zaslužuje respekt. Sa Pekovićem i Louom, ili bez njih oni su imaju izuzetan kvalitet. To su pokazali pobjedom protiv Makabija, bez Loua, i došli na korak do Top 16. Po našim informacijama biće kompletni i mi ćemo se na osnovu toga i pripremati za meč", objasnio je Radonjić i izrazio zadovoljstvo što će “varvari” biti uz ekipu.

Bojana Dubljevića i Nikolu Vučevića očekuju okršaji sa Pekovićem, Miroslavom Raduljicom i Raškom Katićem.

"Očekuje nas težak meč. Partizan je izuzetno kvalitetan kolektiv koji to pokazuje rezultatima godinama unazad. Oni su, uz Makabi, favoriti za osvajanje ABA lige. Ne smijemo im dozvoliti na nametnu svoj ritam i unutrašnju igru koja je njihov najveći kvalitet. Siguran sam da ćemo uz pomoć navijača odigrati najbolji meč i pokušati da iskoristimo svaku šansu za pobjedu koja nam se ukaže", zaključio je Dubljević.

Cijena ulaznice je 5 eura.

Bonus video: