Sa Vučevićem je svaki dan bitan

"Činimo sve što je u našoj moći da Nikolu zadržimo i za meč sa Belgijancima u utorak, pa da u Ameriku otputuje u srijedu", kaže za “Vijesti“ Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 11:28h

Dvadesetogodišnji Nikola Vučević broji posljednje dane u ekipi Budućnost Volija, a uprava crnogorskog šampiona bije bitku sa vremenom i pokušava da ga što duže zadrži. Ono što je sigurno, 16. pik sa posljednjeg drafta biće u “plavom“ dresu u nedjelju protiv Partizana, a po svoj prilici to će mu biti oproštaj od kluba čije boje brani od 21. avgusta.

"Vučević će sigurno igrati protiv Partizana, a što se tiče Deksije, sve je pod velikim znakom pitanja. Činimo sve što je u našoj moći da Nikolu zadržimo i za meč sa Belgijancima u utorak, pa da u Ameriku otputuje u srijedu. Ova dva duela su nam izuzetno važna i bilo bi dobro da možemo da računamo na njega - kaže za “Vijesti“ Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija.

Iako su šanse da igra u utorak protiv Belgijanaca male, ipak tinja nada da će se to desiti.

"Treba da se čujem sa njegovim menadžerom Radom Filipovićem, koji je u Americi i koji priprema sve da bi Nikola odmah po dolasku potpisao ugovor sa Filadelfijom. Razgovaraću sa njim, pokušaćemo da nađemo najbolje moguće rješenje i za Nikolu i za klub. Biće teško, vidjećemo šta će uraditi".

Uprava Podgoričana intenzivno radi i na pronalaženju zamjene za reprezentativca Crne Gore.

"Moramo da se pojačamo, to je jasno. Trener Dejan Radonjić i sportski direktor Gavrilo Pajović svakodnevno rade po tom pitanju. Gledamo da nađemo najbolje rješenje, da na što bezbolniji način riješimo odlazak Vučevića. Imamo neke kontakte i sa menadžerima iz Amerike i očekujem da u skorije vrijeme dovedemo novog igrača. Po mom mišljenju biće teško nadoknaditi odlazaka Vučevića, koji je prikazao sjajne igre od dolaska u naš klub. Očekujemo da će Nikola u Americi biti pravi ambasador našeg kluba", zaključio je Bokan.

Vučević je u devet dosadašnjih utakmica u ABA ligi ostvario prosječan učinak od 17,6 poena, 10 skokova, asistenciju, 1,2 ukradene lopte i 1,1 blokadu po meču.

U Evrokupu je u tri duela imao prosječan učinak od 15 poena, šest uhvaćenih lopti, jednu ukradenu loptu i blokadu.

Bonus video: