Vučević još četiri meča u dresu Budućnost Volija

Reprezentativac Crne Gore igraće još protiv Širokog, Partizana i dva puta Deksije Mons u Evrokupu
72 pregleda 0 komentar(a)
Nikola_1, Foto: Boris Pejović
Nikola_1, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2011. 14:28h

Nikola Vučević uskoro napušta Budućnost Voli. Nakon što je na sastanku Unije sindikata igrača i vlasnika klubova postignut dogovor oko novog kolektivnog ugovora, nova sezona u NBA ligi počinje 25. decembra.

Centar Filadelfije je ljetos potpisao ugovor sa "plavima" do kraja štrajka u najjačoj ligi na svijet, a s obzirom da je on praktično gotov, već se pravi računica koliko će mečeva još odigrati.

Vučević će za Budućnost Voli igrati do 9. decembra, što znači još četiri meča - večeras protiv Širokog, potom protiv Deksije Mons u utorak, naredne nedjelje protiv Partizana i novi duel protiv Belgijanaca u Evrokupu 6. decembra.

Ovo je veliki problem za Budućnost Voli, jer Vučević blista od starta ABA lige.

U dosadašnjih osam mečeva ostvario je prosječan učinak od 17,4 poena, 10,4 skoka, asistenciju i 1,4 ukradene lopte po meču.

Čelnici crnogorskog šampiona moraće brzo da reaguju, jer Dejan Radonjić na raspolaganju od klasičnih centara ima samo još Bojana Dubljevića.

Prema sporazumu, NBA igrači koji su otišli u Evropu imaju rok od 10 dana da se jave u klub od kada se zvanično završi lokaut.

Bonus video: