Budućnost VOLI u Širokom, Marko Popović i Dubljević pod znakom pitanja

"Sačuvali su gotovo čitav tim od prošle sezone i uz dva, tri pojačanja dobili dodatni kvalitet", ističe Dejan Radonjić
83 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2011. 16:00h

Veliku glavobolju pred duel sa Širokim, koji se igra sjutra veče, ima trener Budućnost Volija Dejan Radonjić.

Na posljednjem treningu pred put za zapadnu Hercegovinu, povrijedili su se kapiten Marko Popović i centar Bojan Dubljević.

Radi se o povredama skočnog zgloba i pod velikim znakom pitanja je njihov nastup u dvorani “Pecera”.

Istinu za volju, pošli su sa saigračima, ali je pitanje koliko će biti u mogućnost da odgovore obavezama u izutetno teškom i važnom meču.

Radi se o dva bitna igrača u rotaciji, ali prvi stručnjak crnogorskog šampiona u tome ne traži bilo kakav alibi.

"Sigurno je da nas čeka težak zadatak. Široki ove sezone igra jako dobro i nikome nije bilo lako da osvoji bodove na njihovom terenu. Mi nismo u idealnom statusu kada je riječ o sastavu tima, jer imamo dva povrijeđena igrača. Međutim, pokušaćemo da odigramo jedan dobar meča i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže za eventualnom pobjedom", ističe Radonjić.

Široki je jedna od rijetkih ekipa, ako ne i jedina u ABA ligi, koja je uspjela da sačuva nosioce igre.

Otišli su Siniša Štemberger, Ivan Grgat i Šime Špralja, a stigli su Jakov Vladović, Dino Butorac, Željko Šakić i Amerikanac Koleman Kolins.

"Imaju nekoliko kvalitetnih igrača. Radi se o mladom timu, ali istovremeno sa dosta iskustva, jer igraju dugo zajedno. Sačuvali su gotovo čitav tim od prošle sezone i uz dva, tri pojačanja dobili dodatni kvalitet. To im je sigurno velika prednost u odnosu na ostale timove iz ABA lige. Posebno dobro igraju na svom terenu, pokazala je to i posljednja utakmica protiv Partizana, kada su u samom finišu imali šansu da dobiju. Nadam se da ćemo imati dovoljno igrača u rotaciji, kako bi mogli da pariramo domaćinu".

Godinama je šut za tri poena bio zaštitni znak Širokog. Ni ove sezone to nije izuzetak. Njihov bek Josip Naletelić je četvrti trojkaš sa prosjekom od 53 odsto.

"Dobro je poznat način na koji Široki igra. Mogu da mijenjaju ritam, da igraju brzo sa dosta šuteva za tri poena, ali i da uspore igru. Jasno nam je da odbrambeno moramo biti na visokom nivou ako želimo da dođemo u situaciju da slavimo. Dosta problema nam stvaraju povrede, ali vjerujem da će igrači koju budu na terenu dati svoj maksimum", zaključio je Radonjić.

Treba napomenuti da se na istom treningu povrijedio i Met Boldin, posljednje pojačanje Podgoričana, i slijedi mu dvonedjeljna pauza.

RASPORED

Subota

Široki - Budućnost Voli (20)

Helios - Zlatorog (16)

Krka - Crvena zvezda (18)

Makabi - Cedevita (18)

Nedjelja

Radnički - Zagreb (17)

Cibona - Olimpija (17)

Partizan - Hemofarm (19)

Bonus video: