Košarkašice nosioci u kvalifikacijama

Kvalifikacije će se igrati od od 13. juna do 14. jula naredne godine, a a timovi će biti podijeljeni u četiri grupe sa po pet, odnosno jednu sa po šest timova. Na prvenstvo Evrope ići će po dvije prvoplasirane selekcije iz svih grupa.
0 komentar(a)
Miodrag Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Miodrag Baletić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 22.11.2011. 17:21h

Objavljeni su šeširi i za kvalifikacioni turnir košarkašica za plasman na Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin od 15. do 30. juna 2013. godine biti Francuska.

Žrijeb će biti, takođe, održan 4. decembra u Frajzingu.

S obzirom da su naše košarkašice na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj zauzele šesto mjesto, biće nosioci u kvalifikacijama.

Izabranice Miodraga Baletića biće žrijebane iz prvog šešira zajedno sa Litvanijom, Letonijom, Bjelorusijom i Španijom.

U drugom će biti Poljska, Grčka, Slovačka, Njemačka i Izrael, a u trećem Mađarska, Italija, Srbija, Bugarska i Holandija.

Ukrajina, Finska, Rumunija, Belgija i Estonija činiće četvrti, dok će iz peto rivale čekati Švedska, Slovenija, Švajcarska i Bosna i Hercegovina, a Portugal će sam biti u šeštom šeširu.

Kvalifikacije će se igrati od od 13. juna do 14. jula naredne godine, a a timovi će biti podijeljeni u četiri grupe sa po pet, odnosno jednu sa šest timova.

Na prvenstvo Evrope ići će po dvije prvoplasirane selekcije iz svih grupa.

Direktan plasman u Francusku izborile su, pored domaćina, još selekcije Turske, Rusije, Češke, Hrvatske i Velike Britanije.

Bonus video: