Čudan i specifičan meč za mene

"Gledao sam Budućnost nekoliko puta ove sezone. Igraju dobro, bez obzira što je promijenjen gotovo čitav tim, akcenat je na odbrani, kao svih prethodnih godina. Blista Nikola Vučević, i na tome mu od srca čestitam", ističe Simonović
0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Albaberlin.de
Marko Simonović, Foto: Albaberlin.de
Ažurirano: 21.11.2011. 18:25h

Tri godine je sa dosta uspjeha nosio dres Budućnost Volija.

Protekle sezone je bio jedan od tvoraca fenomenalnog rezultata, plasmana na fajnl-for regionalne lige.

Međutim, teška finansijska situacija koja je tada bila u klubu i nagomilani dugovi, natjerali su Marka Simonovića da košarkašku sreću potraži u drugoj sredini.

Pronašao je u Albi, gdje je stigao na insistiranje trenera Gordona Herberta. Sjutra veče će biti u prilici da prvi put igra protiv dojučerašnjeg kluba.

"Pomalo čudan i specifičan meč za mene. Igraću protiv tima i kluba koji su mi izuzetno dragi, gdje sam dobio šansu i igrački se afirmisao. Sigurno da nije lako igrati protiv ekipe koja ti je izuzetno draga, ali takav je život profesionalca. Bar mi je drago da ću se vidjeti sa ljudima sa kojima sam bio i ostao u sjajnim odnosima", kaže Simonović za “Vijesti”.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš imao je prilike da se uvjeri u kvalitet podgoričkog tima.

"Gledao sam Budućnost nekoliko puta ove sezone. Igraju dobro, bez obzira što je promijenjen gotovo čitav tim, akcenat je na odbrani, kao svih prethodnih godina. Blista Nikola Vučević, i na tome mu od srca čestitam. Jednostavno, momak je u fenomenalnoj firmi, nezastavljiv je i naši centri će imati dosta problema sa njim. Ima dobar šut i jednako je opasan ispod koša i van reketa. Neće nam biti nimalo lako, moraćemo dati maksimum da bi slavili".

U redovima Albe najviše se pribojavaju Vučevića i iskusnog Kanađanina Džermejna Andersona.

"Vučević je glavna opasnost za nas, a tu je i plej Anderson. Oni su, tako da kažem, pokretačka snaga Budućnosti i dosta toga zavisi od njih dvojice. Moraće naša spoljna linija da bude izuzetno agresivna, kao uostalom i cijeli tim, da bi spriječili da Vučević lako dobija lopte ispod koša. Odbrana će biti ta koja bi mogla da riješi ovaj meč".

“Albatrosi” su imali nepunih 48 sati da se oprave od meča domaćeg šampionata i da se pripreme za duelu sa “plavima”.

"Imali smo tešku utakmicu protiv Brose basketa, ali smo znali da nam je isto tako važna i ova koju igramo protiv Budućnosti. Zato je trener dosta kombinovao, rasporedio je minutažu i pokušao da se što manje istrošimo, jer nas već večeras čeka duel protiv kvalitetne ekipe".

Trijumf protiv lidera Brose basketa potvrdio je da je Alba u odličnoj formi.

"Dosta nam znači pobjeda nad Broseom, prije svega na psihološkom planu, za naredne duele. Veliki je rivalitet između Albe i Brose basketa, oni su osvojili tri titule u posljednje četiri godine. Alba želi da vrati primat u domaćoj košarci, a mislim da to možemo. Vezali smo osam pobjeda, podižemo formu i prave igre tek treba očekivati", zaključio je Simonović.

Trener ima strpljenja

Simonović se još nije privikao na novi klub, način igre, ligu.

Međutim, stvari polako dolaze na svoje mjesto. Prosječno igra 18 minuta po meču.

"Još uvijek se prilagođavam na novu sredinu. Susreo sam se sa drugim načinom igre nego što sam do sada igrao. Trener ima dosta strpljenja samnom, čeka me. Polako podižem nivo igre, ali nije to još ona forma koju sam imao dok sam igrao za Budućnost. Očekujem da će stvari doći brzo na svoje mjesto i da ću ući u pravu formu. Za sada sam zadovoljan minutažom i ulogom koju imam", objasnio je Simonović.

Bonus video: