Blat: Budućnost je interesantna ekipa

"Ne mislim da će to biti laka utakmica za nas iz više razloga. Prvo, Budućnost je dobro otvorila takmičenje, igraju na domaćem parketu", objasnio Blat. Sofoklis Skorcijanitis se pribojava Nikole Vučevića
0 komentar(a)
Dejvid Blat, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Dejvid Blat, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 11.11.2011. 15:35h

Ekspedicija Makabija je nešto prije 13 sati stigla u glavni grad Crne Gore iz Istanbula, gdje je u četvrtak veče igrala meč 4. kola Evrolige protiv Efes Anadolua i slavila (79:72).

Dobro raspoloženi igrači tima iz Tel Aviva su se uputili ka sobama da ostave stvari, potom otišli u šetnju i na posljednji trening pred meč.

Izraelaci, što je i razumljivo, prihvataju ulogu favorita, ali napominju da neće biti nimalo lako protiv dobre ekipe Budućnost Volija.

"Ne mislim da će to biti laka utakmica za nas iz više razloga. Prvo, Budućnost je dobro otvorila takmičenje, igraju na domaćem parketu. Radi se o interesantnoj ekipi, sa prepoznatljivom agresivnom odbranom. Mi smo imali težak meč kao i put iz Istanbula. To su razlozi zbog kojih mi ovom susretu prilazimo maksimalno skoncentrisani. Biće to jedna lijepa košarkaška predstava, kojoj se iskreno radujem", istakao je strateg Makabija Dejvid Blat.

Velika opasnost za Podgoričane biće gorostasni centar “ponosa Izraela” Sofoklis Skorcijanitis, trentuno sedmi po procentu šuta za dva poena (73,7 odsto) i deseti skakač ABA lige (prosjek 5,6 skokova) uz odigranu utakmicu manje

"Igramo dva meča u veoma kratkom roku. Ne vjerujem da će biti lagana utakmica, svaki meč je težak na svoj način i moramo biti skoncentrisani svih 40 minuta. Moramo da damo svoj maksimum i da slavimo. Gledao sam Budućnost, imaju mlad tim, igraju veoma agresivno u odbrani. Od njihovih igrača izdvojio bih Nikolu Vučevića, kao njihovo najače oružije. U seriji su, posljednja tri meča su dobili, što potvrđuje da neće biti lako", istakao je “bejbi Šek”.

Kapiten Makabija, reprezentativac Izraela Tal Burštajn, takođe, očekuje izuzetno težak meč.

"Ne mislim da će ovo biti baš lagana utakmica za nas, jer su sve ekipe iz ABA lige jako talentovane. Mi smo ozbiljno shvatili ovaj meč, spremili smo se dobro za Budućnost i idemo da pobijedimo", zaključio je 31-godišnji bek.

Bonus video: