Panatinaikos čeka CSKA, Barsa protiv Montepaskija

„Zeleni“ iz Atine imaju slabiji tim nego prošle sezone, ali igraju odlično. Imaju tri pobjede i sa puno samopouzdanja čekaju duel sa „armejcima“
0 komentar(a)
Kirilenko, Foto: REUTERS
Kirilenko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.11.2011. 08:58h

Četvrto kolo najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja proteći će u znaku dva derbija - u Atini će snage da odmjere Panatinaikos, aktuelni šampion Evrope, i CSKA, dok će Barselona na svom terenu da dočeka Montepaski.

Pažnju će privući gostovanje Makabija u Istanbulu, odnosno Reala u „Pioniru“.

„Zeleni“ iz Atine imaju slabiji tim nego prošle sezone, ali igraju odlično. Imaju tri pobjede i sa puno samopouzdanja čekaju duel sa „armejcima“.

Sa druge strane, Moskovljani predvođeni fenomenalnim Andrejom Kirilenkom, Milošem Teodosićem i Nenadom Krstićem važe za glavnog favorita za osvajanje Evrolige.

Barselona je dobro krenula (sve tri pobjede), ali duel sa italijanskim šampionom biće najveće iskušenje do sada.

Četa Ćavija Paskvala je favorit, jer igra pred svojim navijačima, ali ni tim iz Sijene nije bez šansi.

Efes je startovao pobjedom u Beogradu, potom je kući poražen od Šarlroe, da bi potom slavio na neugodnom terenu i Milanu.

Sada izabranici Ufuka Saridže imaju priliku da ostvare prvi trijumf pred svojim navijačima.

Partizan je startovao sa dva poraza (Efes, Makabi), ali je u prošlom kolu dobio Šarlrou. U međuvremenu, slavio je protiv Cibone u ABA ligi i sa nestrpljenjem čeka gostovanje „kraljevskog kluba“.

Nikola Peković će biti jedan od najjačih aduta „crno-bijelih“ uz fenomenalnu podršku sa tribina. Međutim, Real predvođen Rudijem Fernandesom i Seržom Ibakom dolazi po nove bodove.

Danas - grupa A: Kantu - Olimpijakos (20.45), Bilbao - Fenerbahče (20.45). Grupa B: Unikaha - Zagreb (20.45). Grupa D: Olimpija - Galatasaraj (19), Prokom - Uniks (20.45).

Sjutra - grupa A: Nansi - Kaha Laboral (20.45). Grupa B: Žalgiris - Brose Basket (18.45), Panatinaikos - CSKA Moskva (21). Grupa C: Efes Anadolu - Makabi (19), Šarlroa - Emporio Armani (20.45), Partizan - Real Madrid (20.45). Grupa D: Barselona - Montepaski (20.45).

Bonus video: