Radonjić: Potvrditi pobjedu iz Kragujevca

"Krka je u odnosu na prošlu sezonu napravila jako malo izmjena i to im daje garancije da će im ova sezona biti jako kvalitetna", istakao trener crnogorskog šampiona.
0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: ZORAN ĐURIĆ
KK Budućnost pres, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Ažurirano: 04.11.2011. 13:41h

Na krilima odlične igre i pobjede u Kragujevcu protiv Radničkog, košarkaši Budućnost Volija dočekuju duel sa Krkom.

Tim iz Novog Mesta, aktuelni šampion Slovenije i osvajač Čelendž kupa, ima samo jednu pobjedu u prethnodnih pet kola, a ostvarena je prije nedelju dana protiv Hemofarm.

Međutim, loš početak neće zavarati nikoga u taboru Posdgoričana, koji su svjesni da ih očekuje težak zadatak.

Samo u slučaju trijumfa dobiće na značaju bodovi osvojeni u Šumadiji.

Protekle nedelje igrači su bili maksimalno koncentrisani na duel sa Krkom i jedva čekaju početka, kako bi dokazali da polako hvataju pravi ritam i da se tek mogu očekivati dobri rezultati.

"Krka je u odnosu na prošlu sezonu napravila jako malo izmjena i to im daje garancije da će im ova sezona biti jako kvalitetna. Imali su težak raspored pa je zato i manji broj pobjeda, što ne odslikava realno stanje kvaliteta tog tima. Pojačanja koja su doveli Džerom Džordan, Kurtis Stinson, Džimi Bakster i Marko Đurković, uz momke koji su bili od prošle sezone čini kompaktnu cjelinu i definitivno da će biti jedan od kvaklitetnijih timova u ovogodišnjem takmičenju", objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Iako izuzetno cijenu četu Nenada Trajkovića, za šefa struke crnogorskog šampiona nema dileme.

"Na našem parketu želimo da odigramo dobar meč, neće biti lako, fizički su jako kvalitetni, dobro pokriveni na svim pozicijama sa puno mogućnosti. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i pred našim navijačima potvrditi pobjedu protiv Radničkog", jasan je Radonjić.

Mladi Nikola Ivanović sjajno koristi svaku šansu koju mu ukaže trener, a pred duel sa Krkom vjeruje u trijumfa.

"Radi se o ekipi neospornog kvaliteta,dobro pokrivena na svim pozicijama sa kvalitetnim igračima. Naša zadatak je jasan, da nastavimo niz pobjeda i da pružimo dobru partiju pred svojim navijačima. Neće biti lako, Krka je dobra ekipa i lošiji start nije odraz njihove snage. Uz podršku navijača bi trebalo bi da dođemo do pobjede", zaključio je Ivanović.

Duel se igra u subotu od 18 sati u dvorani "Morača", a cijena karte je dva eura.

Bonus video: