Trifunović novi trener Žalgirisa

Debi na klupi novog tima Trifunović će imati u petak kada će Žalgiris gostovati Panatinaikosu, aktuelnom prvaku Evrope, u 3. kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja
52 pregleda 0 komentar(a)
Trifunović, Foto: Bc.lrytas.lt
Trifunović, Foto: Bc.lrytas.lt
Ažurirano: 31.10.2011. 20:58h

Aleksandar Trifunović zvanično je novi trener Žalgiris sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, objavio je tim iz Kaunasa.

Poslije otkaza koji je dobio Elijas Zuros, nekadašnji trener Crvene zvezde bio je u užem krugu kandidata da preuzme klupu šampiona Litvanije.

Pored njega, gazda ekipe iz Kaunasa pregovarao je sa hrvatskim stručnjakom Aleksandrom Petrovićem i aktuelnim selektorom Litvanije Kestutisom Kemzurom.

Prema riječima Vladimira Romanova trenutno najbolje rješenje za Žalgiris je Trifunović, koji je sa uspjehom vodio Lietuvos Ritas.

“Poslije razgovora sa gospodinom Trifunovićem shvatio sam da posjeduje izuzetno znanje koje je potrebno da vodi našu ekipu”, rekao je Romanov.

Žalgiris se u Evroligi nalazi u grupi sa Unikahom, Zagrebom, Panatinaikosom, CSKA Moskvom i Brose Basketom, i nakon dva kola zabilježio je dva poraza.

Debi na klupi novog tima Trifunović će imati u petak kada će Žalgiris gostovati Panatinaikosu, aktuelnom prvaku Evrope, u 3. kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Bonus video: