Pavković i Marković glavna opasnost

"Sigurno da nas očekuje izuzetno kvalitetan protivnik i duel u Kragujevcu. Oni su najavili velike ambicije odmah na završetku prošlogodišnjeg takmičenja, i formirani su izuzetno kvalitetan i iskusan tim", istakao Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Dejan Radonjić, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 29.10.2011. 17:26h

Prva dva gostovanja košarkaša Budućnost Volija ove sezone u ABA ligi bila su izuzetno neuspješna. Cedevita i Zagreb su bile nepremostive prepreke, a Podgoričani se sada nadaju da će biti po onoj narodnoj - treća sreća.

Put do prvog trijumfa na strani biće, međutim, izuzetno težak. „Plavi” gostuju u srcu Šumadije u izuzetno nezgodnom trenutku, jer Radnički nije startovao u skladu sa ambicijama proklamovanim na startu sezone, a to je plasman u Evropu.

Samo jedna pobjeda uz tri poraza učinak su koji je daleko ispod kvaliteta čete Miroslava Nikolića. Toga je svjestan i šef stručnog štaba crnogorskog šampiona Dejan Radonjić, koga je Muta svojevremeno trenirao u Podgorici. Biće to svojevrstan duel učenika i učitelja.

"Sigurno da nas očekuje izuzetno kvalitetan protivnik i duel u Kragujevcu. Oni su najavili velike ambicije odmah na završetku prošlogodišnjeg takmičenja, formirali su izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Uz igrača koji je prošle godine nosio igru Stivena Markovića, na poziciji pleja je nama poznati Miljan Pavković, i oni su kreatori kvaliteta ovog tima. Na poziciji pet sa Dejvidom Sajmonom su napravili konfiguraciju koja se lako poznaje. Takođe, posljednjih dana napravili su konkretne korake dovođenjem Borisa Bakića i Amerikanca Majka Skota, a tu su Anton Gadeforš, odličan šuter za tri poena, i još jedan Amerikanac Daren Mur. Sigurno će biti dobra atmosfera, a mi želimo da odigramo dobar meč, ali smo apsolutno svjesni i kvaliteta Radničkog", jasan je Radonjić.

Kragujevčani moraju da osvoje dva boda, što će i te kako otežati posao igračima Budućnost Volija ka trijumfu.

"Radnički će učiniti sve da nas savlada. To je sasvim prirodno, jer smatraju da su morali da imaju više pobjeda nego do sada i imaju mnogo veće ambicije. Međutim, mi o tome ne razmišljamo. Pokušaćemo da odigramo kvalitetnu odbranu, ali nam neće biti lako, jer njihova spoljna linija ima stabilnu igru, čiji se tempo diktira kroz kvalitet Pavkovića i Markovića. Pokušaćemo da se nametnemo, a ukoliko u tome uspijemo šanse za pobjedu nam rastu.

Radnički je poznat kao ekipa koja sjajno igra „pik en rol”, u kojoj glavnu riječ igra Pavković, a važe i za jednu od najboljih šuterskih ekipa u regionalnoj ligi. To do sada nisu pokazali.

"Jasan nam je način na koji igra Radnički, ali ni mi nećemo previše odustajati od našeg načina. Kroz dosta jasnu situaciju njihove igre pokušaćemo mirnom igrom, koja nam je jako potrebna, da ne podlegnemo ambijentu u Kragujevcu, što bi nam pomoglo u pokušaju da slavimo", zaključio je Radonjić.

Parovi

Krka - Hemofarm 81:74

Makabi - Partizan 78:67

Cedevita - Zagreb 97:51

C. zvezda - Zlatorog 104:64

Nedjelja

Radnički - Budućnost Voli (18)

Cibona - Široki (17)

Helios - Olimpija (18)

Bonus video: