Derbi u Madridu, Kaha laboral dočekuje Kantu

Real dočekuje pojačani Emporio Armani, koji je na srtu elitnog takmičenja bio bolji od Makabija...
0 komentar(a)
Galinari, Foto: Sajt Armanija
Galinari, Foto: Sajt Armanija
Ažurirano: 26.10.2011. 10:18h

Za najbolje evropske timove nema odmora. Unikaha i Žalgiris su sinoć otvorili 2. kolo, a ostali mečevi igraju se danas i sjutra.

Nekoliko utakmica privlači pažnju, a derbi se igra u Madridu, gdje će Real, jači za Serža Ibaku, dočekati silno pojačan Emporio Armani.

Madriđani su na startu lako izašli na kraj sa Šarlroom, dok su “manekeni” iz Milana pred svojim navijačima savladali Makabi, aktuelnog vicešampiona Starog kontinenta.

Oba tima sa puno samopozdanja dočekuju duel i nema sumnje da će ljubitelji košarke uživati.

Kaha laboral, koju vodi Duško Ivanović, napravila je iznenađenje trijumfom protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a protiv Kantua pred svojim navijačima ima priliku da valorizuje taj uspjeh.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak, jer italijanski vicešampion igra u sjajnoj formi preDvođen dvojicom bivših igrača Budućnosti Vladimirom Micovom i Markom Šćekićem.

Olimpijakos je neprijatno iznenadio svoje simpatizere porazom od Bilbaa u gostima, pa će morati da se vadi protiv Fenerbahčea, koji će tražiti iskupljenje za neuspjeh protiv Baskijaca u svojoj dvorani.

Makabi i Partizan su poraženi na premijeri, pa će ovo biti prilika za prvi ovosezonski trijumf. Međutim, “ponos Izraela” je favorit, jer ima kvalitetniji tim, a imaće i podršku prepune dvorane. Beograđani su nepredvidljiv tim, pa se može očekivati zanimljiv duel.

Panatinaikos će gostovati u dvorani “Dražen Petrović” i očekuje se da upiše novi trijumf. CSKA Moskva je apsolutni favorit protiv Brose basketa, kao i Barselona protiv Prokoma, odnosno Montepaski protiv Olimpije.

RASPORED

DANAS

Grupa A

Kaha laboral - Kantu (20)

Grupa B

CSKA Moskva - Brose basket (18.15)

Zagreb - Panatinaikos (20).

Grupa C

Efes Anadolu - Šarlroa (19.30).SJUTRA

Grupa A

Olimpijakos - Fenerbahče (20.45)

Nansi - Bilbao (20.45)

Grupa C

Real - Emporio Armani (20.45)

Makabi - Partizan (21)

Grupa D

Galatasaraj - Uniks (19)

Montepaski - Olimpija (20)

Barselona - Prokom (20.45) SINOĆ

Grupa B:

Unikaha - Žalgiris 85:78 - nakon produžetka (22:19, 8:20, 19:13, 18:15, 18:11)

Bonus video: