Armani će dobiti Makabi

Armani je dosta uložio u tim, ima pleja koji igra za ekipu i trenera koji sve to može da iskontroliše. Na startu domaćeg prvenstva poražen je od Skavolinija, želi da se iskupi pred svojim navijačima
0 komentar(a)
MICOV_2, Foto: PALACANETSTROCANTU.COM
MICOV_2, Foto: PALACANETSTROCANTU.COM
Ažurirano: 18.10.2011. 21:28h

Utakmicom Žalgiris - CSKA Moskva, počela je ovogodišnja Evroliga. Ostali mečevi 1. kola igraju se u srijedu, četvrtak i petak, a pažnju privlači nekoliko duela.

Gostovanje Efesa u “Pioniru”, Makabija u Milanu i Olimpijakosa u Baskiji. Mečeve ove runde najavljuje Vladimir Micov, krilo Kantua.

Uniks - Montepaski (srijeda, 18 sati)

Uniks debituje u Evroligi, a Montepaski nije toliko jak kao prethodnih godina. Međutim, zbog iskustva, blagu prednost bi dao Italijanima.

Fenerbahče - Kaha laboral (srijeda, 19)

Fener je favorit za osvajanje prvog mjesta u našoj grupi. Napravio je dobar tim i apsolutni je favorit protiv Kahe, koja nije najbolje startovala u ACB ligi.

Kantu - Nansi (srijeda, 20.45)

Poslije 30 godina igramo Evropu, što je velika stvar za nas. Igramo kući, gdje zaista pružamo dobre partije i imamo šanse da dobije. Najveća opasnost nam prijeti od Nikolasa Batuma, a ako njega zaustavimo, obavićemo veliki dio posla.

Prokom - Galatasaraj (srijeda, 20.45)

Galatasaraj ima dobar tim, doveo je i Zazu Pačuliju, i favorit je protiv Prokoma.

Patizan - Efes Anadolu (četvrtka, 19)

Efes je uložio dosta novca u tim, doveo sjajne igrače, ali teško je sve to uklopiti. Ako Partizan na startu uspije da pogodi neke šuteve i uz sjajnu podršku sa tribina, mislim da može da dobije.

Šarlroa - Real (četvrtak, 20.30)

Šarlroa je ušao u Evroligu kroz kvalifikacije, prošle godine je dobio Reala kući, ali smatram da ovoga puta iznenađenja neće biti. Real je favorit.

Panatinaikos - Unikaha (četvrtak, 20.45)

PAO je imao velikih promjena u timu zbog manjeg budžeta, ali prvak je Evrope, igra kući i siguran sam da će da dobije.

Armani džins - Makabi (četvrtak, 20.45)

Armani je dosta uložio u tim, ima pleja koji igra za ekipu i trenera koji sve to može da iskontroliše. Na startu domaćeg prvenstva poražen je od Skavolinija, želi da se iskupi pred svojim navijačima i dajem mu blagu prednost, bez obzira što i Makabi ima super tim.

Olimpija - Barselona (četvrtak, 20.45)

Domaćin je promijenio tim, ima mlade igrače i ne vjerujem da može napraviti iznenađenje protiv Barselone.

Brose basket - Zagreb (četvrtak, 21)

Njemci su favoriti, imaju iskustva, dok Zagreb, moje je mišljenje, nema tim za Evroligu i teško da može do pobjede.

Bilbao - Olimpijakos (petak, 20.30)

Bilbao je nezgodan kući, dok je Olimpijakos promijenio dosta igrača. Ima slabiju ekipu nego prošle godine i bez obzira što domaćin igra promjenljivo, dajem mu blagu prednost.

Raspored

Srijeda

Grupa A: Fenerbahče - Kaha laboral (19), Kantu - Nansi (20.45). Grupa D: Uniks - Montepaski (18), Prokom - Galatasaraj (20.45).

Četvrtak

Grupa B: Panatinaikos - Unikaha (20.45), Brose basket - Zagreb (20.45). Grupa C: Partizan - Efes Anadolu (19), Šarlroa - Real (20.30), Armani džins - Makabi (20.45). Grupa D: Olimpija - Barselona (20.45).

Petak

Grupa A: Bilbao - Olimpijakos (20.30).

Bonus video: