Gasol: Evropska košarka je bolja od NBA

“Više mi se sviđa košarka u Evropi, pošto se na ovu igru gleda kao na kolektivan sport. Ljepše je gledati evropsku utakmicu zbog dodavanja, kretanja tima i lopte", rekao je Gasol.
0 komentar(a)
Gasol, Foto: REUTERS
Gasol, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.10.2011. 16:53h

Pau Gasol je u NBA ligi od 2001. godine I polako pokazuje sve veću nostalgiju za evropskom košarkom. Tačnije, ni nakon 10 godina u najjačoj ligi na svijetu nije promijenio mišljenje da se u Evropi igra bolja košarka.

“Više mi se sviđa košarka u Evropi, pošto se na ovu igru gleda kao na kolektivan sport. Ljepše je gledati evropsku utakmicu zbog dodavanja, kretanja tima i lopte i stvaranja timskih akcija", rekao je Gasol.

Dugo mu je trebalo da se navikne na NBA.

“Naporno sam radio na igri oko reketa, koju sam mnogo popravio. U početku sam izbjegavao ulazak u reket i odlučivao sam se za šut zbog brzine. Sada sam sporiji i lakše se odlučujem za ulaz pod sam koš”, kazao je Gasol.

Priznao je i zašto nije razmatrao mogućnost da za vrijeme lok-auta igra za Barselonu, klub za koji navija.

“Ne bi bilo fer da bitan igrač dođe i onda naprasno napusti ekipu. Sa mojim kvalitetima igra Barse bi se promijenila, a onda bih otišao na pola sezone. To ne bi bilo pošteno”, istakao je Španac.

Bonus video: