NA PRIVREMNOM RADU

Parker debitovao sa 21 poenom i donio pobjedu Asvelu

S obzirom da je bio ubjedljivo najbolji strijelac svije ekipe, Parker je bio najzaslužniji za pobjedu njegove ekipe sa 75:73.
0 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Reuters
Toni Parker, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2019. 18:15h

Toni Parker uspješno je u petak veče debitovao u dresu francuskog Asvela – zvijezda NBA ligaša San Antonija i francuske reprezentacije na meču protiv Pariza, iz kojeg je 2001. godine i otišao u SAD, postigao je 21 poen, a imao je i šest asistencija tokom 28 minuta koliko je proveo na parketu.

S obzirom da je bio ubjedljivo najbolji strijelac svije ekipe, Parker je bio najzaslužniji za pobjedu njegove ekipe sa 75:73.

“Dobar je osjećaj nakon pobjede, koja je najvažnija stvar. Nisam igrao mjesec dana, trebalo je vremena da se naviknem na nove saigrače. Mislim da smo u prvom poluvremenu, loše u trećoj četvrtini, ali smo u posljednjoj bili pravi. Ipak, treba još puno rada. Ja sam ovdje da se zabavim i pomognem ekipi. Ako bude i pobjeda, tim bolje. Ja ću dati sve od sebe, dok budem tu, da pravimo dobre rezultate”, kazao je Parker za klupski sajt.

Parker je nedavno odlučio da, dok traje lok-aut u NBA ligi, igra za Asvel čiji je, interesantno, potpredsjednik od 2009. godine, kada je kupio 20 odsto dionica kluba.

Nedavno je najavio da će nakon prekida karijere da kupi još 20 odsto dionica i tako preuzme predsjedničku funkciju.

Zvijezda San Antonio Sparsa u Vilerbanu će zarađivati skromnih hiljadu i po eura mjesečno.