Kraj puta za San Antonio, Filadelfija čeka protivnika

Filadelfija će u polufinalnoj seriji Istoka čekati pobjednika duela Boston - Milvoki, nakon što je tim Seltiksa sinoć na domaćem terenu slavio 92-87 i sada vodi 3-2 u pobjedama protiv ekipe Baksa
0 komentar(a)
Golden Stejt Voriors, Klej Tompson, Foto: Reuters
Golden Stejt Voriors, Klej Tompson, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2018. 06:39h

Košarkaši Golden Stejta, oslabljeni neigranjem zvijezde tima Stefa Karija, izbacili su ekipu San Antonija lakše nego što su očekivali iz NBA doigravanja.

U petom meču plej-of serije savladali su tim Sparsa na domaćem terenu 99:91 i rezultatom 4-1 riješili seriju u svoju korist.

Među herojima domaćih bili su, očekivano, Kevin Djurent sa 25 i Klej Tompson sa 24 poena, dok je najzapaženiju ulogu imao Drejmond Grin sa 17 poena i čak 19 uhvaćenih lopti, uz sedam asistencija.

Lamarkus Aldridž pokušavao je držati goste u igri do samog kraja sa 30 poena, 12 skokova i četiri dodavanja.

Neobično rani završetak sezone za tim Sparsa pokrenuće mnoga pitanja o budućnosti ekipe, ali i sudbini zvijezde tima, Kavaja Lenarda. Golden Stejt će u narednoj rundi igrati protiv Nju Orleansa.

Košarkaši Filadelfija takođe su izborili plasman u polufinalnu rundu Istočne konferencije, nakon što su rezultatom 4-1 dobili seriju protiv Majamija.

Slavili su na domaćem terenu 104-91, predviđeni iskusnim Džej Džej Redikom, koji je zabilježio 27 poena, uz pet trojki. Pod košem je dominirao Džoel Embid sa 19 poena i 12 skokova, dok je Ben Simons uz 14 poena imao deset uhvaćenih lopti i šest dodavanja.

Keli Olinik je sa klupe bio najbolji u redovima Majamija, sa 18 poena, osam skokova i šest dodavanja, što možda i daje jasnu sliku zašto je tim Hita otišao kući pognute glave.

Filadelfija će u polufinalnoj seriji Istoka čekati pobjednika duela Boston - Milvoki, nakon što je tim Seltiksa sinoć na domaćem terenu slavio 92-87 i sada vodi 3-2 u pobjedama protiv ekipe Baksa.

Domaće je "podigao" povratak beka Markusa Smarta nakon povrede i ublažio izostanak zvijezde tima Kajrija Irvinga, koji je sezonu završio nakon intervencije na koljenu.

Iskusni Al Horford predvodio je mladi tim Seltiksa sa 22 poena i 14 skokova, a tim Bostona uspio je "ukrotiti" zvijezdu gostujućeg tima Janisa Antetokumpa koji je, iako nadomak tripl-dabla, meč završio sa svega 16 poena.

Bonus video: