Budućnost Podgorica na startu Čelikom

"Radili smo dobro, djevojke su spremne, a vidjećemo sjutra u kakvom smo odnosu snaga sa ostalim timovima", kaže trener Budućnost Podgorice Željko Vukićević.
93 pregleda 0 komentar(a)
Željko Vukićević, Foto: Luka Zeković
Željko Vukićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2011. 08:28h

Sati se broje do premijernog nastupa košarkašica Budućnost Podgorice u Regionalnoj ligi. Crnu Goru u ovom takmičenju trebalo je da predstavlja Jedinstvo, ali kako je prvi tim Bjelopoljki praktično rasformiran, otkazan je nastup, a uprava Podgoričanki je objeručke prihvatila poziv.

„Plave” u novu sezonu ulaze jače za tri reprezentativke Crne Gore - Natašu Popović, Maju Milutinović i Jasminu Bigović, kao i Džeki Nikić (SAD), Milenu Vujačić, Sanju Kuželj, kao i Ljubicu Mihailović, koja se vraća na teren nakon pauze od godinu. Novi je i trener, u pitanju je Željko Vukićević.

"Pripremali smo se za Balkansku ligu, ali smo umjesto Jedinstva ušli u Regionalnu, u kojoj nas očekuju dueli sa veoma kvalitetnim timovima. Radili smo dobro, djevojke su spremne, a vidjećemo sjutra u kakvom smo odnosu snaga sa ostalim timovima", kaže Vukićević.

Sjutrašnji rival na premijeri biće Čelik iz Zenice.

"Ne možemo imati puno podataka, s obzirom na to da je tek početak sezone. Igrali su dobro prethodne sezone, iskusna su ekipa, u kojoj prednjači Monika Veselovski. Treba istaći i Marinu Ristić, koja je osvajala zlatne medalje sa mlađim selekcijama Srbije. Naš zadatak je da igračice daju sve od sebe, ovo nam je šansa za afirmaciju i pozitivan start", zaključio je Vukićević.

Mnogo se očekuje od kapitena Nataše Popović.

"Čelik je iskusna ekipa, koja u sastavu ima igračice dokazanog kvaliteta. Imamo mladu ekipu, ali možemo da obećamo da ćemo se boriti od prvog do posljednjeg minuta", kaže odlični centar.

Utakmica se igra u nedjelju od 19 sati u dvorani „T-Mobile” u Donjoj Gorici.

Bonus video: