Dejan Radonjić podnio ostavku

Isto uradio i Miodrag Kadija, a podršku dobili Mihailo i Đorđije Pavićević, kao i Miodrag Baletić
0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2011. 12:06h

Iako se očekivalo da na sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore ne bude nekih spektakularnih odluka, desilo se suprotno.

Selektor najbolje muške selekcije Dejan Radonjić podnio je ostavku, njegovim stopama krenuo je i Miodrag Kadija, koji je do sada vodio juniore, dok su Mihailo i Đorđije Pavićević, dobili podršku da i dalje vode mladu, odnosno kadetsku selekciju Crne Gore.

Takođe, podršku članova Predsjedništva dobio je i selektor ženske seniorske selekcije Miodrag Baletić.

"Nakon završetka nastupa u Litvaniji i dolaska u Crnu Goru, analiza, podnošenja izvještaja, u razgovoru sa Predsjedništvom i predsjednikom KSCG, i nakon svega što sam hladne glave sagledao, na Predsjedništvu sam, zbog rezultata koji su postignuti i igara koje smo pružili, podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije, koja je prihvaćena", kazao je Radonjić.

Dugo sam na mjestu selektora juniora, odlučio sam da se povučem, rekao je Kadija

„Crveni” su na startu savladali Makedoniju, da bi nakon toga uslijedili porazi od Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke i Finske.

Radonjić je reprezentaciju preuzeo od Duška Vujoševića, koji je državni tim predvodio kroz B diviziju i kvalifikacije za prvenstvo Evrope, a novembra prošle godine odlučio je da se povuče.

Kadija: Želim puno sreće mom nasljedniku

Nakon četiri godine na klupi selekcije do 18 godina, odluku da se povuče donio je i Kadija. Ljetos nije uspio da uvede nacionalni tim u A diviziju.

"Dugo sam na mjestu selektora juniora, odlučio sam da se povučem, što je i prihvaćeno. Zahvaljujem se ljudima iz KS Crne Gore na sjajnoj saradnji za vrijeme mog boravka na klupi nacionalnog tima i želim puno sreće u radu mom nasljedniku", rekao je Kadija za „Vijesti”.

Mlada selekcija je na EP u Španiji zauzela sedmo mjesto, a Mihailo Pavićević istakao je tada da to smatra ličnim neuspjehom.

Nadao se medalji, do koje „crveni” nisu došli, ali će i u narednom ciklusu voditi tim do 20 godina.

Đorđije Pavićević sa kadetima nije uspio da izbori opstanak u A diviziji, od ljeta naredne godine slijedi borba za povratak u elitu.

Seniorke su ostvarile najveći uspjeh ovog ljeta. Na premijernom nastupu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj zauzele su peto mjesto uz fenomenalne igre tokom čitavog šampionata.

Bonus video: