Makabi lako protiv Krke

Izraelski šampion je od starta krenuo maksimalno angažovano i već nakon prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost (25:13)
0 komentar(a)
Sofoklis Skorcijanitis, Foto: ABA LIGA
Sofoklis Skorcijanitis, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 01.10.2011. 18:43h

Makabi je opravdao ulogu favorita protiv Krke u Novom Mestu na otvaranju nove sezone u regionalnoj ligi košarkaša, koja od sada nosi naziv ABA liga, i slavio 83:68 (25:13, 17:19, 22:19, 19:17).

Izraelski šampion je od starta krenuo maksimalno angažovano i već nakon prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost (25:13).

U nastavku meča gosti su rutinski sačuvali stečenu prednost i upisali prva dva boda.

"Ozbiljno smo ušli u utakmicu od samog početka, jer je Krka ozbiljan tim. Nekoliko puta sam igrao ovdje i izgubio, a domaćin ima dobra tim, čiji igrači nisu pokazali ono što mogu. Ne mogu biti zadovoljan igrom u napadu, neke situacije smo promašivale, koje smo morali da damo i to ćemo morati da poporavimo", rekao je Dejvid Blat, trener Makabija

Najefikasniji igrač meča bio je gorostasni Grk Sofoklis Skorcijanitis, koji je dao 18 poena uz šut iz igre 8-7. Dvocifreni su još bili Džordan Farmar (11) i Devin Smit (11).

Kod Krke 15 koševa djelo je Džerona Džordana, do ljetos centra Hemofarma.

"Nisam zadovoljan kako smo igrali, nismo imali rješenja za Skorcijanitisa. Imali smo velikih problema sa prenosom, sa 20 izgubljenih lopti ne može da se dobije bilo ko. Očigledno nam je potrebno još vremena da se uigramo", istakao je strateg Krke Nenad Trajković.

Bonus video: