Vučević: Krajnji rezultat nije realan

Veći dio utakmice odigrali smo dobro, bili smo ravnopravan rival Lietuvos ritasu, koji je izuzetno kvalitetna ekipa - kaže centar Filadelfije na privremenom radu u Podgorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2011. 18:10h

Želje su bile veće od mogućnosti, crnogorski šampion je kao i prošle godine zaustavljen na prvoj stepenici kvalifikacija za Evroligu.

Prije nešto više od godinu dana Asvel je bio prevelik zalogaj za Budućnost Voli, a u četvrtak veče Lietuvos ritas je slavio.

Dobro su Podgoričani odigrali tri četvrtine, ali je u posljednjoj odlučilo veće iskustvo domaćina, koji je imao i pomoć od arbitara.

Tri tehničke i namjerna su svirane gostima, tim iz Viljnusa je izveo 14 uzastopnih slobodnih bacanja, što mu je omogućilo da dođe do 20 poena viška i meč rutinski privede kraju.

"Smatram da krajnji rezultat nije pravi pokazatelj onoga što se dešavalo na terenu. Veći dio utakmice odigrali smo dobro, bili smo ravnopravan rival Lietuvos ritasu, koji je izuzetno kvalitetna ekipa. U posljednjoj četvrtini bilo je nekih pomalo čudnih odluka sudija na našu štetu, pa otuda i ubjedljiv trijumf domaćina. Međutim, pokazali smo da imamo kvalitetnu ekipu, koja može mnogo da uradi u predstojećoj sezoni", objašnjava Nikola Vučević, centar Podgoričana.

Sem Čedomira Vitkovca, nijedan igrač “plavih” do sada nije osjetio čari igranja u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Mlada smo ekipa, a praktično nijedan igrač iz našeg tima nikada do sada nije igrao Evroligu. Sa druge strane, Lietuvos ritas ima kvalitetne pojedince sa dosta iskustva igranja ovako jakih mečeva, postizali su iz značajne rezultate u ovom takmičenju. U pojedinim perioda utakmice bilo je vidljivo da nemamo iskustva, da je drugačiji slučaj, vjerovatno bi neke situacije bolje rješavali. Imali smo želju, ali to nije bilo dovoljno da dobijemo".

Igra iz većeg dijela meča, odnosno iz prvog poluvremena može da ohrabri sve u sastavu Budućnost Volija pred start regionalne lige.

"Bez obzira na poraz od Litvanaca, mislim da je utakmica pokazala da možemo dosta toga da uradimo. Lietuvos ritas je dosta uložio u tim, igranje u Evroligi je njihov primarni cilj i tome su sve podredili. I pored toga, pokazali smo da možemo ravnopravno da se nosim sa takvom ekipom i ovo je dobar znak pred početak regionalne lige i Evrokupa. Takođe, dao nam je podstrek da još bolje i jače radimo na treninzima", zaključio je Vučević.

Ima mjesta za napredak

Do premijernog meča u regionalnoj, od ove sezone ABA ligi, ostalo je još šest dana. “Plavi” u petak gostuju Cedeviti, a do tada će pokušati da poprave neke segmente u igri.

"Mislim da možemo da popravimo još igru u odbrani, da budemo agresivniji, a u napadu strpljiviji. Litvanci su, takođe, imali dosta ofanzivnih skokova, pa i na tom segmentu možemo da se popravimo. Ako te stvari dovedemo na još veći nivo, sigurno da se mogu očekivati dobri rezultati. Maksimalno motivisano ćemo ući u svaki meč sa željom da slavimo, bez obzira na ime rivala", jasan je Vučević.

Bonus video: