Ivković želi da ostane selektor Srbije

U Košarkaškom savezu Srbije postoji dilema o kratkoročnoj saradnji, posebno imajući u vidu da je loš plasman na Evropskom prvenstvu u Litvaniji označio i prijevremeni početak novog ciklusa
0 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: REUTERS
Dušan Ivković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.09.2011. 12:36h

Dušan Ivković želi da ostane selektor Srbije i da predvodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine, prenose “Večernje novosti”.

Ivković je u razgovoru sa Draganom Đilasom, predsjednikom Košarkaškog saveza Srbije, rekao da vidi sebe na kormilu tima i naredne godine.

U Košarkaškom savezu Srbije postoji dilema o kratkoročnoj saradnji, posebno imajući u vidu da je loš plasman na Evropskom prvenstvu u Litvaniji označio i prijevremeni početak novog ciklusa.

Ima onih koji smtaraju da je najbolje da reprezentacija dobije selektora na duže staze, sa olimpijskom vizijom do Rio de Ženeira 2016. godine, a sistem od godine do godine nije u skladu sa projekcijom budućnosti rukovodstva KS Srbije.

Takođe, postoje zagovornici stava da bi trebalo angažovati trenera koji će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine iskoristiti kao idealnu priliku za upoznavanje sa reprezentativcima, kao i za sastavljanje nove baze za četvorogodišnji period.

Zvaničnog dogovora još nema, a on se očekuje u narednim nedjeljama.

Ivković je na klupi Srbije sjeo 2009. godine i doveo je do srebra na EP u Poljskoj 2009. i četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010.

Bonus video: