Uertas četiri godine u Barseloni

Želim da osvajam trofeje, ali znam da to neće biti nimalo lako - rekao je Brazilac prilikom potpisivanja ugovora
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 19:45h

Marselinjo Uertas, dosadašnji organizator igre Kahe laboral, peto je pojačanje Barselone za narednu sezonu.

On je danas stavio paraf na četvorogodišnju vjernost španskom šampionu, a dolazi kao zamjena za Riki Rubija, koji je ljetos potpisao ugovor sa Minesotom.

"Želim da osvajam trofeje, ali znam da to neće biti nimalo lako. Nastojaću što brže da se uigram sa ostatkom ekipe i da dam maksimalan doprinos da napravimo najbolje moguće rezultate u narednoj sezoni", istakao je brazilski reprezentativac.

Dvadesetosmogodišnji Uertas se osvrnuo na činjenicu da navijači od njega očekuju da na pravi način zamijeni Rubija.

"Riki je sjajan igrač, biće ga teško zamijeniti, ali treba imati u vidu da nismo isti tipovi igrača. Njemu želim puno sreće u nastavku karijere, jer je odlično igrao iako je bio pod velikim pritiskom. Nije lako mladom košarkašu da igra u timu gdje se svake sezone moraju osvajati trofeji", zaključio je Uertas.

Kaha laboral je na ime obeštećenja dobila dva miliona dolara (oko 1,5 miliona eura).

Uertas je u Evropu stigao 2004. godine, kada je postao član Huventuda. Nakon tri sezone u Badaloni, preselio se u Bilbao, gdje je ostao svega sezonu.

Put ga je potom odveo u Fortitudo (Bolonja), odakle je 2009. godine i došao u Vitoriju.

Prije Uertasa, Barselona je dovela Čaka Ejdsona (Makabi), Žadsona Valasa (Gran Kanarija), Havijera Rabasedu (Fuenlabrada) i Markusa Eriksona (Manresa), a ugovor je produžen sa Senegalcem Bonifison Ndongom.

Bonus video: