Džikić: Ako bude Evroliga - super, ako ne - opet super!

"Ako budem vodio ekipu u Evroligi - super, ako ne budem vodio - super, šta da radim? Naučio sam od pokojnog Ace Petrovića da je najvažnije da se radi", kazao je Džikić, naglasivši još jednom da je ekipu spremao da osvoji trofej, a ne da se plasira u elitno takmičenje
0 komentar(a)
Budućnost Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Budućnost Crvena zvezda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2018. 15:39h

Trener košarkaša Budućnost Volija Aleksandar Džikić kazao je da je jedan od najvećih uspjeha ove sezone to što je njegov tim napunio "Moraču", što se osjetilo zajedništvo navijača i igrača, a da je naredni korak da ekipa dobije podršku i kada i ako ne bude dobro.

"Puna podrška je kada ne moraš da pobjeđuješ da bi te navijači podržavali", kazao je Džikić, u razgovoru za portal Vice.

Jedno od pitanja svih pitanja - da li će Budućnost ispuniti uslove da igra Evroligu naredne sezone.

"Ako budem vodio ekipu u Evroligi - super, ako ne budem vodio - super, šta da radim? Naučio sam od pokojnog Ace Petrovića da je najvažnije da se radi", kazao je Džikić, naglasivši još jednom da je ekipu spremao da osvoji trofej, a ne da se plasira u elitno takmičenje.

Džikić je kazao da su Cedevita i Crvena zvezda bile najjače ekipe u ligi.

"Sa Cedevitom i Zvezdom imamo skor 10:3. To je ozbiljan rezultat protiv najboljih ekipa u ABA, među kojima je jedna projektovana da odbrani titulu, a druga da je osvoji. Mislim da je Cedevita imala najbolji sastav u ABA ligi i da je na startu bio veliki prostor između te dvije ekipe i ostalih timova", rekao je Džikić.

Vraćajući film sa finalne serije, Džikić je izdvojio trenutak nakon poraza u drugoj utakmici u Pioniru.

"Je l' se sjećaš proslave Zvezdinih igrača poslije pobjede u drugoj utakmici? Ušao sam u svlačionicu i pitao ih da li vide koliko se raduju. Pitao sam ih: 'Momci, da li razumijete sada koji je odnos njih i nas? Ovo nešto znači", rekao je Džikić.

I još jednom o suđenju...

"Kao i u svakom finalu, potenciraju treću utakmicu, jer je visok ulog. U trećoj utakmici Zvezda je imala šut za pobjedu, skok za pobjedu i nije pobijedila. Da li je bilo nekih odluka, OK, ali na obje strane", rekao je on.

Bonus video: