Anderson: Srećan sam što sam došao u Budućnost

"Imao sam problema sa komunikacijom i sa papirima dok sam bio sa reprezentacijom u Argentini. Na kraju sam sredio papire i potpisali smo ugovor", rekao 28-godišnji košarkaš
88 pregleda 0 komentar(a)
Džermejn Anderson, Foto: Savo Prelević
Džermejn Anderson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.09.2011. 13:10h

Dvadesetosmogodišnji Kanađanin Džermejn Anderson od danas je i zvanično novi član Budućnosti.

On je sa crnogorskim šampionom i učesnikom NLB lige potpisao jednogodišnji ugovor i svi očekuju da bude veliko pojačanje u nastupajućoj sezoni.

Radi se o igraču koji pokriva poziciju plejmejkera, veoma važnu u igri svakog tima.

Iza sebe ima zavidno iskustvo igranja u Evropi od 2007. godine (Brose basket, Tibingen, Cedevita, Trijumf, Panionios).

"Klub je bio veoma strpljiv u pregovorima. Imao sam problema sa komunikacijom i sa papirima dok sam bio sa reprezentacijom u Argentini. Na kraju sam sredio papire i potpisali smo ugovor. Budućnost je željela da dođem, veoma sam srećan što sam tu i čast mi je da budem dio tima koji ima tradiciju pobjeđivanja. Naš trener ima jake principe kada je u pitanju trening, zahvaljujem se što sam došao u najbolji klub u Crnoj Gori", rekao je Anderson u prvom obraćanju kao novi član Budućnosti.

Debi je imao u nedjelju protiv Galatasaraja na “Pinar kupu” u Izmiru.

"Saigrači su mi pomogli dosta, odigrao sam prvu utakmicu bez treninga sa njima. Napravili su sve da se osjećam dobro i nisam imamo nikakvih problema sa njima", objasnio je Anderson.

Sportski direktor Gavrilo Pajović nije krio zadovoljstvo dolaskom iskusnog kanadskog reprezentativca.

"Dosta pripremnih utakmica smo odigrali sa dva mlada plejmejkera, Nikolom Ivanovićem i Milutinom Đukanovićem. Nakon odlaska Nikole Otaševića, koji je dugo bio naš član, i Alekseja Nešovića, tražili smo iskusnog igrača i znamo koga smo doveli. Praktično odmah iz aviona odigrao je prvu utakmicu. Prošlu sezonu završio je u Panioniosu, a ima iskustvo igranja u NLB ligi. Imamo povjerenje u njega i kvalitet koji ima i vjerujem da će biti veliko pojačanje za naš tim. Iskustvom će pomoći Ivanoviću da sazri. Dobili smo dobrog igrača i kvalitetnog čovjeka, koji voli da trenira"

Na pitanje da li se može očekivati da Budućnost i naredne sezone bude među četiri najbolja tima u regionalnoj ligi, Pajović je rekao:

"Ni protekle godine nismo imali imperativ igranja na fajnl-foru. Ostali smo bez pet, šest igrača koji su iznijeli proteklu sezonu. Biće ovo dobra ekipa, pojačali smo se, ali se pojačavju i druge ekipe. Uradili smo dosta toga od skupštine kluba do danas. Gajićemo prepoznatljivu igru koja nas je krasila svih ovih godina i bićemo konkurentni svim ekipama u NLB ligi. Ne razmišljamo o plasmanu među četiri najbolja tima, a daćemo maksimum u svakom meču. Imamo i određene ambicije u Evrokupu, ako ne prođemo kvalifikacije za Evroligu. U ovom trenutku nezahvalno je pričati o ovoj i prošlogodišnjoj ekipi", zaključio je Pajović.

Radulović: Riješili smo važno pitanje

Izvršni direktor “plavih” Slavko Radulović potpisao je ugovor u ime kluba.

"Ono što smo dogovorili prije 20 dana, sada smo i ozvaničili, potpisali smo ugovor na godinu dana. Smatram da ćemo sa iskusnim plejom riješiti značajno pitanje u ekipi, koje je bilo potrebno. Igrao je na “Pinar kupu” u Izmiru, već je počeo da trenira sa timom i vjerujem da će se brzo uklopiti u koncepcijunašeg trenera", objasnio je Radulović.

U petak i subotu u Sarajevu

Budućnost sjutra putuje za Sarajevo, gdje će u petak i subotu učestvovati na "Memorijalu Mirza Delibašić" u čast jednog od najboljih igrača svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

Pored "plavih" na turniru će učestvovati domaćin Bosna, Zadar i Etoile du Sahel (Tunis).

Prvog dana, u petak od 16.30 sati, Podgoričani će ukrstiti koplja sa Zadrom, a potom će na teren Bosna i Tunižani.

Dan kasnije na programu su mečevi za treće mjesto i finale.

Turnir u glavnom gradu BiH biće posljednja provjera za Budućnost pred start kvalifikacija za Evroligu u Viljnusu 29. septembra.

Bonus video: