Marko Popović završio reprezentativnu karijeru

Zasitio sam se specifičnih pitanja u našoj košarci, kao i ogromnih neuspjeha u posljednjih 15 godina - istakao 29-godišnji košarkaš
0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Marko Popović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 20.09.2011. 18:07h

Dvadesetdevetogodišnji Marko Popović, član Žalgirisa, na Evropskom prvenstvu u Litvaniji odigrao je posljednje mečeve u dresu selekcije Hrvatske.

"Svih ovih godina davao sam sve od sebe da sa Hrvatskom osvojim medalju, ali izgleda da će to ostati san. Sjetite se samo EP u Beogradu prije šest godina kada su nam sudije Lamonika, Drabikovski i Davidavičijus ukrali pobjedu protiv Španije u četvrtfinalu. Nisam razmišljao šta i koliko igram, želio sam samo uspjeh Hrvatske", rekao je Popović za slovenačke medije.

Hrvatska će naredne godine igrati kvalifikacije za EP u Sloveniji 2013. godine, ali Popović neće biti na raspolaganju novom selektoru.

"Nije to zato što ne želim da branim boje Hrvatske u mečevima sa Islandom, Portugalom ili Maltom, već zato što sam se zasitio specifičnih pitanja u našoj košarci, kao i ogromnih neuspjeha u posljednjih 15 godina", zaključio je Popović.

Popović je bio član selekcije Hrvatske od 2002. godine. Igrao je na šampionatima Evrope 2003, 2005, 2007, 2009. i 2011. godine.

Nastupao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj prošle godine.

Bonus video: